Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 05

„Masters“ titulas Nr. 40: N.Džokovičius užtikrintai triumfavo Paryžiuje

Geriausias planetos tenisininkas Novakas Džokovičius (ATP-1) sužaidė labai solidų finalą Paryžiuje ir tapo „Rolex Paris Masters“ pirmenybių nugalėtoju.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vyrų vienetų varžybų finale 36-erių serbas 6:4, 6:3 nugalėjo Grigorą Dimitrovą (ATP-17) ir jau septintą karjeroje laimėjo Paryžiaus „Masters“ turnyrą, pagerindamas pačiam sau priklausantį rekordą.

Serbijos teniso žvaigždei apskritai tai buvo jau 40-tasis „Masters“ titulas – pagal šį rodiklį per visą teniso istoriją tenisininkui taip pat neprilygsta niekas.

Didžiajame finale pergalę per 1 valandą ir 38 minutes iškovojęs Nolė surengė bene solidžiausią pasirodymą šią savaitę, varžovui nesuteikdamas nė vienos break point'o galimybės.

„Neįtikėtinas jausmas laimėti turnyrą, atsižvelgiant dar ir į aplinkybes, su kuriomis susidūriau – mačuose ketvirtadienį, penktadienį bei šeštadienį buvo ties pralaimėjimo riba. Labai didžiuojuosi savimi. Jaučiau, kad oponentui greitai išseko jėgos. Pavargęs jaučiausi ir aš, tačiau surasdavau būdų atlikti papildomą smūgį. Mačas buvo kur kas atkaklesnis nei tai rodo rezultatas švieslentėje“, – komentavo čempionas.

Pirmajai pasaulio raketei šiame sezone dar liko „Nitto ATP Finals“ turnyras ir Daviso taurės finalinis etapas. Po dramatiško pralaimėjimo Vimbldono finale tenisininkas iš Serbijos dabar yra laimėjęs 18-ą mačų iš eilės.

Be 1000 ATP reitingo taškų N.Džokovičiui atiteks ir kiek daugiau nei 836 tūkstančiai eurų.

G.Dimitrovas, kuris ATP turnyro nelaimi nuo 2017-ųjų, bus apdovanotas 600 ATP reitingo taškų ir beveik 457 tūkst. eurų.

Bulgarijos teniso atstovas ATP reitinge pakils į 14-tą vietą. Savo ruožtu N.Džokovičius ir toliau užtikrintai laiko reitingo sostą ir beveik užsitikrino metus baigti pirmoje pozicijoje.

VIDEO: Novak Djokovic vs Grigor Dimitrov For The Title ? | Paris 2023 Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas