Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 19

Melburne – Andy Murray beprotybė iki 4 valandų ryto

Britų teniso legenda Andy Murray (ATP-66) dar kartą pademonstravo, kad yra tenisininkas iš kitos planetos. Su įstatytu metalu klubo srityje rungtyniaujantis veteranas sužaidė ilgiausią teniso mačą savo karjeroje ir neįtikėtinu būdu žengė į trečią „Australian Open“ etapą.
Andy Murray
Andy Murray / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iki paryčių Melburne užsitęsusiame mače škotas 4:6, 6:7(4), 7:6(5), 6:3, 7:5 palaužė australą Thanasį Kokkinakį (ATP-159).

Pergalei pasiekti 35-erių tenisininkui prireikė net 5 valandų ir 45 minučių, o dvikova vietos laiku finišavo 4:04 ryto.

Tai buvo ilgiausias tiek A.Murray, tiek T.Kokkinakio sužaistas susitikimas per abiejų tenisininkų karjeras. Škotas 11-tąjį kartą panaikino deficitą 0:2 ir laimėjo – tiek sykių tai padaryti nėra pavykę nė vienam iš šiuo metu tebežaidžiančių ATP turo atstovų.

Atsakyti „kaip?“ gali tik pats tenisininkas, kūręs absoliutų teniso spektaklį.

„Turiu didelę širdį, – po istorinės pergalės kalbėjo Murray. – Neįtikėtina, kad sugebėjau pakeisti mačo eigą. Žinau, kad esu daugiausiai sykių sugrįžęs iš 0:2 ir laimėjęs, todėl pasinaudojau savo patirtimi. Kovingumas, meilė žaidimui ir pagarba šiam turnyrui yra tai, kas vežė mane į priekį.“

Į trečią „Australian Open“ etapą A.Murray sugrįžo pirmą kartą nuo 2017-ųjų, kuomet dar buvo pirmoji pasaulio raketė. Ketvirtojo „Grand Slam“ etapo tenisininkas nėra pasiekęs nuo tų pačių 2017-ųjų Vimbldono.

Tai padaryti bus beprotiškai sunku, kadangi trečiajame etape jo lauks kibusis ispanas Roberto Bautista-Agutas (ATP-25). Pastarasis antrame etape taip pat žaidė penkis setus, tačiau palyginimui bendrai kol kas kortuose užtruko apie 5 val., kuomet būsimas oponentas – apie 10,5 val.

Įdomu tai, kad A.Murray ir Th.Kokkinakio klasika nebuvo vėliausias finišas nei per visą žaidimo, nei per „Australian Open“ istoriją.

Pasaulio rekordas priklauso Alexanderiui Zverevui ir Jensonui Brooksby, kurių dvikova Meksikoje baigėsi 4:55 val. ryto, o Melburne dvikova tarp Lleytono Hewitto ir Marcoso Baghdačio yra pasibaigusi 4:34 val. ryto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas