Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 05

Moterų Vimbldone – 34-erių vokietės pasakos tęsinys ir O.Jabeur pergalė

Vimbldono moterų vienetų turnyre paaiškėjo pirmoji pusfinalio pora, kurią sudarys varžybų sensacija Tatjana Maria (WTA-104) ir viena iš favoričių Ons Jabeur (WTA-2).
Tatjana Maria
Tatjana Maria / „Scanpix“ nuotr.

Dar vieną žadą atimantį sugrįžimą pademonstravo Vokietijos atstovė Tatjana Maria. Tik antrajame WTA šimtuke esanti tenisininkė 4:6, 6:2, 7:5 palaužė savo tautietę, taip pat nuostabų turnyrą žaidusią Julę Niemeier (WTA-97) ir žengė į pusfinalį.

Dar didesnį įspūdį sensacingam vokietės žygiui link pirmojo karjeros „Didžiojo kirčio“ sudaro tai, kad T.Maria yra dviejų vaikų mamytė. Įdomu tai, kad antroji jos atžala – dukrytė Cecilia – pasaulį išvydo tik prieš 15 mėnesių, o tenisininkės karjerą Tatjana atgaivino prieš mažiau nei metus.

Dar 2022 m. sezono pradžioje T.Maria dalyvavo „Futures“ serijos turnyruose, tačiau tuomet triumfavo WTA pirmenybėse Bogotoje ir WTA reitinge pakilo pakankamai iki to, jog galėtų varžytis pagrindinėse „Didžiojo kirčio“ varžybose.

Net tris kartus šiame turnyre T.Maria turėjo panaikinti seto deficitą, o antrajame etape prieš rumunę Soraną Cirstea trečiajame sete atsiliko dvigubo break'o deficitu.

Iki šių metų Vimbldono vokietė vienintelį kartą karjeroje buvo pasiekusi trečią „Didžiojo kirčio“ etapą (2015 m. Vimbldonas). Nors WTA reitingo taškų uždirbti tenisininkei nepavyks, jos banko sąskaitą papildys mažiausiai 623 tūkst. eurų.

Dėl vietos finale ji susigrums su labai gera savo kolege O.Jabeur. Antroji pasaulio raketė kitame ketvirtfinalyje 3:6, 6:1, 6:1 galiausiai sudorojo čekę Marie Bouzkovą (WTA-66).

Tuniso teniso žvaigždė tapo pirmąja arabų kilmės tenisininke, pasiekusia „Didžiojo kirčio“ pusfinalį. Būtent ji ir savo ketvirtfinalį dar žaisianti Simona Halep (WTA-18) dabar turi geriausius šansus laimėti Vimbldoną.

Rumunė trečiadienį žais su amerikiete Amanda Anisimova (WTA-25), o likusioje poroje santykius išsiaiškins kazachė Elena Rybakina (WTA-23) ir australė Alja Tomljanovič (WTA-44).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas