Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 04

N.Džokovičiaus pareiškimas: „Tikiuosi, rusai ir baltarusiai galės žaisti visose varžybose“

Buvęs geriausias pasaulio tenisininkas serbas Novakas Džokovičius išreiškė palaikymą kolegoms iš Rusijos ir Baltarusijos, nors šios šalys ir toliau negailestingai bombarduoja Ukrainą bei žudo jos piliečius.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Žinoma, žinoma. Visiškai“, – į klausimą, ar šiemet „Didžiojo kirčio“ turnyruose tikisi pamatyti visus tenisininkus atsakė serbas.

Pernai prestižinis Vimbldonas, nepaisydamas ATP ir WTA sankcijų – atimtų reitingo taškų, uždraudė rusų ir baltarusių tenisininkams žaisti Londone.

Paprašytas patikslinti, ar tikisi, jog rusas Daniilas Medvedevas galės varžytis Vimbldone, N.Džokovičius atsakė be užuolankų.

„Tikiuosi jis ir bet kuris Rusijos ar Baltarusijos tenisininkas galės žaisti visose varžybose“, – teigė 35-erių serbas, geriausių pasaulio tenisininkų reitinge šiuo metu užimantis 5-ąją vietą.

Pats N.Džokovičius ruošiasi sugrįžimui į „Australian Open“, nes pernai buvo deportuotas iš Melburno, pateikęs melagingus dokumentus dėl persirgimo COVID-19.

Tuo metu pats D.Medvedevas teigia suprantantis, kodėl Rusijos ir Baltarusijos tenisininkams draudžiama varžytis kai kuriose varžybose.

„Scanpix“ nuotr./Daniilas Medvedevas
„Scanpix“ nuotr./Daniilas Medvedevas

„Aš visiškai suprantu, kodėl mes nežaidžiame Daviso taurėje, naujojoje „United Cup“ ar kitose varžybose, kuriose atstovautume savo šaliai“, – teigė 7-oji planetos raketė.

„Tikiuosi, kad galėsime žaisti individualiuose turnyruose. Kaip jau sakiau ne sykį, žaisiu ten, kur galėsiu žaisti. Labai džiaugiuosi, kad galiu žaisti čia, Adelaidėje, ir tikiuosi, kad galėsiu parodyti geriausią savo tenisą“, – pridūrė D.Medvedevas.

Remiantis Jungtinių Tautų skaičiavimais, išplatintais metų pabaigoje, Ukrainoje žuvo mažiausiai 6884 civiliai, 10947 buvo sužeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas