Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 16

N.Džokovičius palaužė Lenkijos tenisininką, bet serbo likimas – varžovų rankose

Geriausias planetos tenisininkas Novakas Džokovičius (ATP-2) baigiamojo metų turnyro „Nitto ATP Finals“ grupių etape iškovojo dvi pergales iš trijų, tačiau tai serbui negarantuoja vietos pusfinalyje.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Serbijos teniso titanas žaliajame pogrupyje tik po atkaklios kovos 7:6(1), 4:6, 6:1 palaužė Lenkijos tenisininką Hubertą Hurkačą (ATP-9), kuris pakeitė traumuotą Stefanos Tsitsipą (ATP-6).

Per pirmuosius du susitikimo setus absoliučiai jokio pranašumo neišsiryškinusiam N.Džokovičiui pirmojo break'o reikėjo laukti iki pat trečiosios partijos pradžios.

Galiausiai palaužęs lenko padavimus Nolė netrukus tai padarė ir antrą sykį, netrukus įsirašydamas antrąją pergalę, tačiau daug džiaugsmo serbo veide nebuvo – dabar jo likimas yra kitų žaliosios grupės atstovų rankose.

Triumfas dviejų setų kovoje geriausiam planetos žaidėjui būtų beveik garantavęs vietą pusfinalyje, bet dabar tenisininkui reikės tikėtis Janniko Sinnerio (ATP-4) malonės. Jei pastarasis vakarinėje dvikovoje įveiks Holgerį Rune (ATP-8), Novakas į pusfinalį žengs iš antrosios pozicijos, tačiau jei pergalę švęs danas, serbo pasirodymas Turine bus baigtas.

Nors J.Sinneris yra laikomas ryškiu favoritu ir žais savo žiūrovų akivaizdoje, jaunasis tenisininkas gali ir pasitaupyti, nes jau yra užsitikrinęs kelialapį į kitą etapą.

16-tą kartą karjeroje finaliniame metų turnyre žaidžiantis N.Džokovičius į pusfinalį siekia patekti 12-tą sykį. Paskutinį kartą iš grupės legendinis tenisininkas šiose pirmenybėse buvo neišėjęs 2019 metais.

Septintą kartą iš tiek pat galimų serbui pralaimėjęs H.Hurkačas pirmenybėse viešėjo kaip atsarginis tenisininkas. Vien už atvykimą į Turiną lenkas susižėrė 152 tūkst. JAV dolerių vertės premiją, o už vieną sužaistą mačą užsidirbo dar papildomus 162 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas