Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 30

N.Osaka sugrįžimą ant grunto pažymėjo labai solidžiu pasirodymu Madride

Buvusi pirmoji planetos raketė Naomi Osaka (WTA-36) sugrįžo ant grunto ir užtikrintu žaidimu pradėjo „Mutua Madrid Open“ turnyrą Madride.
Naomi Osaka
Naomi Osaka / „Scanpix“ nuotr.

Pirmajame etape 24-erių tenisininkė 6:3, 6:1 sutriuškino Anastasiją Potapovą (WTA-78), kuri pastaruoju metu buvo įgavusi labai gerą sportinę formą.

Trimis metais jaunesnė rusė praėjusią savaitę sensacingai triumfavo Stambule bei jau buvo spėjusi apšilti kojas ir čia Madride, kadangi turnyrą pradėjo nuo atrankos. Iki šio susitikimo A.Potapova buvo laimėjusi net devynis mačus paeiliui.

N.Osaka pirmajame sete pirmoji atidavė savo padavimus (2:3*), tačiau tuomet greitai įjungė aukštesnę pavarą ir laimėjo kitus 11 geimų iš 12.

Tai pirmasis japonės pasirodymas ant grunto nuo praėjusių metų „Roland Garros“ pirmenybių, kuriose netrūko kontroversiškų situacijų. Prieš turnyrą tenisininkė paskelbė, kad nebendraus su žurnalistais, o po pirmosios pergalės už tai susilaukė 15 tūkstančių JAV dolerių baudos ir kritikos lavinos – N.Osakai grėsė ne tik dar didesnės nuobaudos, bet ir diskvalifikacija iš turnyro.

Galiausiai tenisininkė pati pasitraukė iš turnyro dar prieš antrąjį etapą dėl psichologinių problemų.

Antrame etape keturių „Didžiojo kirčio“ titulų savininkės lauks kortų šeimininkės Saros Sorribes Tormo (WTA-47) iššūkis. Ji penktadienį 6:3, 2:6, 6:3 susitvarkė su ruse Anastasija Pavliučenkova (WTA-15).

Pirmą barjerą Madride įveikė ir šiame turnyre debiutavusi britų talentė Emma Raducanu (WTA-11). 19-metė 7:6(3), 6:0 įveikė Terezą Martincovą (WTA-49).

Pergalingai turnyrą atidarė ir penktoji pasaulio raketė Maria Sakkari. Graikė 6:7(8), 6:3, 6:4 palaužė amerikietę Madison Keys (WTA-22).

Į kitą etapą žengė ir tokios tenisininkės kaip Garbine Muguruza, Bianca Andreescu, Danielle Collins bei Leylah Fernandez.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas