Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 26

Naują pirmą pasaulio raketę įveikęs R.Nadalis tęsia pasakišką šių metų startą

Nepamirštamo „Australian Open“ finalo tarp Rafaelio Nadalio (ATP-5) ir Daniilo Medvedevo (ATP-2) pakartojimas įvyko nepraėjus nė mėnesiui, o šįkart tenisininkai susitiko vieno iš turnyrų pusfinalio stadijoje. ATP 500 serijos varžybose „Abierto Mexicano Telcel“ Akapulke (Meksika) stipresnis ir vėl pasirodė ispanas.
Rafaelis Nadalis ir Daniilas Medvedevas
Rafaelis Nadalis ir Daniilas Medvedevas / „Scanpix“ nuotr.

Pusfinalyje Rafa 6:3, 6:3 susitvarkė su Rusijos teniso atstovu, tačiau rezultatas neatspindi tikrosios kovos aikštėje, kuri truko daugiau nei 2 valandas.

Pirmajame sete grunto karaliui užteko vieno break'o ketvirtajame geime, o dar greičiau ispanas startavo antroje partijoje, kai varžovo padavimus laimėjo jau per patį pirmąjį geimą.

Visgi seto viduryje R.Nadaliui teko atlaikyti nežmonišką oponento spaudimą – ketvirtajame ir šeštajame geimuose paduodant Rafa iš viso turėjo išsaugoti net 10 break point'ų.

Ispanijos teniso titanas svarbiausiomis akimirkomis demonstravo neįtikėtiną šaltakraujiškumą ir oponentą varė į neviltį bei galiausiai iškovojo bilietą į turnyro finalą.

Iš viso šiame mače R.Nadalis išsaugojo visus 11 break point'ų.

14-os pergalių iš eilės serija 2022 metus pradėjusiam 35-erių tenisininkui tai yra geriausias sezono startas karjeroje, tačiau iki visų laikų rekordo, priklausančio Novakui Džokovičiui (41-0), ispanui trūksta dar labai daug.

Sekmadienio finale R.Nadalis kausis jau dėl ketvirtosios Akapulko turnyro karūnos – čia jis yra triumfavęs 2005, 2013 ir 2020 metais.

Tačiau mūšyje dėl trofėjaus penktosios pasaulio raketės lauks netikėtas varžovas – kitame pusfinalyje britas Cameronas Norrie (ATP-12) 6:4, 6:4 įveikė Stefanos Tsitsipą (ATP-4).

Priminsime, kad jau pirmadienį D.Medvedevas oficialiai taps naująja planetos pirmąja rakete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas