Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 29

Naujojo teniso sezono starte – dramatiška S.Tsitsipo pergalė prieš G.Dimitrovą

Ketvirtadienį trijuose Australijos miestuose startavusios komandinės „United Cup“ pirmenybės pažymėjo ir naujojo ATP bei WTA turų sezono pradžią. Pirmąją turnyro dieną didžiausias dėmesys atiteko vyrų vienetų susitikimui tarp Graikijos ir Bulgarijos rinktinių, kuris teniso gurmanų nuvilti tikrai neturėjo.
Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Perto mieste ketvirtadienį įvyko pirmieji du mačai akistatoje tarp A grupės komandų Bulgarijos ir Graikijos, o neabejotinai didžiausią ažiotažą sukėlė dviejų ATP turo superžvaigždžių susirėmimas.

Po 2 valandas ir 10 minučių trukusios kovos Stefanos Tsitsipas (ATP-4) galiausiai rezultatu 4:6, 6:2, 7:6(4) palaužė Grigorą Dimitrovą (ATP-28).

Lemiamame trečiajame sete abu tenisininkai tvirtai laikė savo padavimus, o dvikovos nugalėtojas sprendėsi tie-break'e. Simboliška, kad pergalę Graikijos teniso talentas iškovojo atlikdamas dar vieną neatremiamą padavimą, kuris jam buvo 12-as. Varžovas atsakė 11-a tokių smūgių.

S.Tsitsipui tai buvo jau penktoji pergalė paeiliui prieš oponentą iš Bulgarijos. Tarpusavio akistatose jis pirmauja net 6:1.

Moterų vienetų susitikime Despina Papamichail (WTA-158) rezultatu 3:6, 6:4, 6:1 nugalėjo Isabellą Shinikovą (WTA-381), o tai reiškia, kad Graikija po pirmosios dienos pirmauja jau 2:0.

Tiesa, bulgarų viltys pakovoti dėl pergalės dar tikrai nepalaidotos. Penktadienį įvyks po vieną vyrų ir moterų vienetų bei vienas mišrių dvejetų susitikimas.

Taip pat tvirtai „United Cup“ turnyrą pradėjo ir viena iš favoričių – Jungtinių Amerikos Valstijų komanda, kuri 2:0 yra priekyje prieš Čekiją.

Tayloras Fritzas (ATP-9) 6:3, 6:4 nugalėjo Jiri Lehečką (ATP-81), o Madison Keys (WTA-11) 6:3, 6:4 susitvarkė su Marie Bouzkova (WTA-24).

Italijos ir Brazilijos rinktinių serijoje po pirmosios dienos – lygybė (1:1).

VIDEO: Dimitrov Faces Tsitsipas, Fritz, Bencic, Musetti & More! | United Cup Day 1 Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas