Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 23

(Ne)draugiškas turnyras: „Laver Cup“ taurėje – kanadiečio ir prancūzo ginčas

Nors komandinė „Laver Cup“ taurė neturi oficialaus turnyro statuso, už kurį skiriami ATP reitingo taškai, pirmąją šiemet Vankuveryje (Kanada) vykstančių pirmenybių dieną dramatiškų momentų tarp tenisininkų tikrai netrūko.
Johnas McEnroe ir Gaelis Monfilsas
Johnas McEnroe ir Gaelis Monfilsas / „Scanpix“ nuotr.

Ypatingai teniso aistruolių dėmesį pritraukė akistata tarp prancūzo Gaelio Monfilso (ATP-142) ir kanadiečio Felixo Auger-Aliassime'o (ATP-14), kurią pastarasis laimėjo rezultatu 6:4, 6:3.

Nors geriausi pasaulio tenisininkai „Laver Cup“ pirmenybėse atiduoda visas jėgas ir sukuria nuostabų reginį, šios varžybos daugiau traktuojamos kaip parodomosios, o su panašiu požiūriu į Vankuverį atvyko ir ATP turo šoumenas G.Monfilsas.

37-erių tenisininkas pirmajame sete neskubėdavo sutilpti į 25 sekundes tarp taškų ir sykį padavė „iš apačios“, tačiau tokie prancūzo veiksmai itin nepatiko beveik 14 metų jaunesniam oponentui, kuris buvo nusiteikęs rimtai kovai.

„Aš turiu vaiką namuose, galėčiau čia net nepasirodyti. Jei nenoriu žaisti turnyre, aš jame ir nežaidžiu. Organizatoriai man pasakė, kad čia galiu elgtis laisvai. Aš atvykau čia pasilinksminti“, – savo komandos nariams teigė Monfilsas.

Savo ruožtu bokštelio arbitrui dėl varžovo skundęsis kanadietis turėjo kitokią nuomonę: „Nesuprantu, ką žmonės, kurie jį čia pakvietė, jam pasakė? Aš irgi galiu pradėti žaisti tokius žaidimus“.

Dar po keleto akimirkų G.Monfislas priėjo prie jaunojo oponento suoliuko ir tenisininkų ginčas tęsėsi prancūziškai. Galiausiai dviem ATP turo žvaigždėms pavyko išsiaiškinti santykius, įsiterpti turėjo ir pasaulio komandos kapitonas Johnas McEnroe.

Pergalę iškovojęs F.Auger-Aliassime'as po mačo pasidalijo daugiau savo minčių apie susiklosčiusią situaciją.

„Tiesiog turėjau pastovėti už save. Aš atvykau čia kovoti ir neleisiu savo oponentui gaišinti laiko bei gadinti ritmą mano padavimų metu. Gaelis yra žmogus, kurį labai gerbiu, todėl nemanau, kad tarp mūsų liks kažkokia įtampa, tvyrojusi tuos keletą geimų pirmajame sete.“

Po pirmosios dienos „Team World“ ekipa pirmauja rezultatu 4:0 prieš „Team Europe“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas