Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 17

Neatpažįstamas: košmariškos atkarpos D.Schwartzmanas nenutraukė ir gimtinėje

Ne vienerius metus ryškiu Argentinos teniso vedliu buvęs Diego Schwartzmanas (ATP-32) pastaraisiais mėnesiais yra tiesiog neatpažįstamas, o įkvėpti savo favorito nepavyko net ir gausiai „Argentina Open“ turnyre susirinkusiems vietos aistruoliams.
Diego Schwartzmanas
Diego Schwartzmanas / „Scanpix“ nuotr.

Vieną sunkiausių karjeros periodų išgyvenantis D.Schwartzmanas antrajame varžybų rate net 1:6, 3:6 neprilygo ispanui Bernabe Zapata Mirallesui (ATP-74).

30-metis tenisininkas negarsėja stipriais padavimais, tačiau toks Diego pasirodymas prie padavimų linijos buvo sunkiai paaiškinamas – pralaimėtos net 7 padavimų serijos, pirmaisiais kirčiais laimint 40 proc. taškų, antraisiais – vos 27 proc.

Argentinietis ATP ture pralaimėjo 11 iš paskutinių 12 susitikimų. Vienintelė pergalė buvo iškovota šių metų „Australian Open“ turnyre prieš kur kas žemiau reitinguotą ukrainietį Oleksėjų Krutykhą (ATP-169), o paskutinį solidesnį pasirodymą turnyre jis užfiksavo dar praėjusį rugsėjį Niujorke, kai pasiekė trečią „US Open“ etapą.

„Sunku surasti kažkokių paaiškinimų mano pasirodymui tiek šiame mače, tiek apskritai šioje karjeros atkarpoje. Mano žaidimo lygis yra labai žemas ir šiuo metu net nesu konkurencingas“, – po eilinės nesėkmės kalbėjo mažylis iš Argentinos.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Diego Schwartzmanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Diego Schwartzmanas

Užsienio spaudoje buvo pasirodę pranešimai, kad įtakos prastam D.Schwartzmano žaidimui turi ir sveikatos problemos, su kuriomis pastaruoju metu susiduria tenisininko tėtis, šiuo metu gulintis ligoninėje.

Praėjusiais metais Buenos Airėse vicečempionu tapęs D.Schwartzmanas ATP reitinge geriausiu atveju smuks į 38-ąją vietą ir jau yra tik trečioji Argentinos raketė. Kitą savaitę jam teks ginti finalo taškus ATP 500 serijos turnyre Rio de Žaneire.

Kortų šeimininką nugalėjęs B.Zapata Mirallesas ketvirtfinalyje kausis su kitu argentiniečiu Francisco Cerundolo (ATP-30).

VIDEO: Musetti Gets Underway; Schwartzman, Thiem, Cerundolo in Action | 2023 Buenos Aires Day 4 Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas