Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Nedidukės Italijos tenisininkės pasaka Paryžiuje tęsiasi – pasiekė pusfinalį

Karjeros turnyrą atvirosiose Prancūzijos teniso pirmenybėse žaidžianti Jasmine Paolini (WTA-15) pateikė nemenką sensaciją ketvirtfinalio etape.
Jasmine Paolini
Jasmine Paolini / „Scanpix“ nuotr.

28-erių Italijos tenisininkė trečiadienio pavakarę Paryžiuje netikėtai 6:2, 4:6, 6:4 palaužė ryškia poros favorite laikytą Jeleną Rybakiną (WTA-4) iš Kazachstano.

Jau pirmajame sete J.Paolini savo varžovei pasiuntė labai rimtą signalą, kad čia atvyko kovoti dėl pergalės. Vos 163 cm ūgio tenisininkė nepasižymi galingais padavimais, tačiau pirmoje žaidimo partijoje paduodama laimėjo 16 iš 17 žaistų taškų.

Net keletą kartų antrajame sete break'o persvarą turėjusi italė nesusitvarkė su įtampa ir 2022-ųjų Vimbldono čempionei leido sugrįžti, bet finalinėje ketvirtfinalio stadijoje žaidė užtikrinčiau bei iškovojo vieną skambiausių karjeros laimėjimų.

Iki šio turnyro starto J.Paolini per savo karjerą nė sykio nebuvo pasiekusi „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalio, tačiau dabar gali ruoštis debiutui jau pusfinalio etape.

Praėjusiais metais Italijos atstovė buvo išrinkta labiausiai patobulėjusia WTA turo tenisininke, kuomet pirmą kartą prasibrovė tarp 30 geriausių planetos žaidėjų. Šiemet ji į priekį dėjo dar vieną tvirtą žingsnį bei jau spėjo laimėti WTA 1000 pirmenybes Dubajuje.

J.Paolini tapo tik ketvirtąja savo šalies tenisininke „Open Era“ laikotarpyje, prasibrovusia į „Roland Garros“ pusfinalį. 2010 metais tai padarė titulą iškovojusi Francesca Schiavone, 2022 m. – Martina Trevisan (pusfinalis), 2012 m. – Sara Errani (finalas).

Beje, būtent su pastarąja J.Paolini tęsia savo žygį Paryžiuje ir dvejetų turnyre, kuriame jau pasiektas ketvirtfinalio etapas.

Italės varžove pusfinalyje ketvirtadienį bus Aryna Sabalenka (WTA-2) arba Mirra Andreeva (WTA-38).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius