Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 16

Neištvėrė: Tomašas Berdychas atsisakė trenerio paslaugų

Praeitą savaitę du „riestainius“ iš Davido Goffino gavęs geriausias Čekijos tenisininkas Tomašas Berdychas neištvėrė ir nusprendė griebtis kardinalių permainų. Didžiosios Britanijos naujienų agentūra „Reuters“ praneša, kad aštuntoji pasaulio raketė praeitą savaitę atleido savo trenerį Danielį Vallverdu.
Tomašas Berdychas
Tomašas Berdychas / „Scanpix“ nuotr.

Praeitą savaitę vykusio „Internazionali BNL d’Italia“ aštuntfinalyje T.Berdychas 6:0, 6:0 per 49-ias minutes buvo sutriuškintas tryliktosios pasaulio raketės Davido Goffino. Panašu, kad po šios nesėkmės 30-ies metų čeko kantrybės taurė persipildė, tad jis nusprendė nutraukti santykius su buvusiu Andy Murray treneriu ir treniruočių partneriu D.Vallverdu.

„Mano rezultatai pastaruoju metu nebuvo tokie, kokių, tiesą sakant, tikėjausi, – atviravo T.Berdychas. – Kadangi tai nėra mano karjeros pradžia, privalau skubiai priimti sprendimus, kai manau, kad jų išties reikia.“

Nors buvęs Vimbldono finalininkas iš Čekijos per pastaruosius šešerius metus pirmo ATP dešimtuko dar nė karto nebuvo apleidęs, o pernai netgi pakilo iki rekordinės – 4-os – vietos, šiam jo pasiekimui iškilo rimta grėsmė.

T.Berdychas 2016 metų sezoną pradėjo išties gerai. Aštuntoji pasaulio raketė sausio mėnesį Dohoje pasiekė pusfinalį, kuriame nusileido Novakui Džokovičiui, o po kelių savaičių žaidė ir „Australian Open“ ketvirtfinalyje, kuriame neprilygo Rogeriui Federeriui. Vis dėlto nuo to laiko T.Berdycho rezultatai pradėjo blogėti.

30-ies metų čekas, kuris dabar ruošiasi Avirajam Prancūzijos čempionatui, su D.Vallverdu pradėjo dirbti nuo 2014 metų.

T.Berdychas – ne vienintelis pirmo ATP dešimtuko tenisininkas, šį mėnesį nutraukęs santykius su savo treneriu. Primename, jog po „Mutua Madrid Open“ turnyro antroji pasaulio raketė Andy Murray ir legendinė prancūzė Amelie Mauresmo po dvejų metų bendradarbiavimo pasuko skirtingais keliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas