Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 16

Neįtikėtina: ATP turnyre – pusiau profesionalo, nekilnojamojo turto agentūros direktoriaus pergalė

Pastaruoju metu savęs profesionaliai žaidžiančiu pavadinti net negalintis Matija Pecotičius (ATP-784) šią savaitę sukūrė tikrą stebuklą ATP 250 serijos turnyre „Delray Beach Open“.
Matija Pecotičius
Matija Pecotičius / „Scanpix“ nuotr.

33-ejų tenisininkas iš Kroatijos, šiuo metu dirbantis pilnu etatu ir užimantis direktoriaus pareigas nekilnojamojo turto investicijų kompanijoje „Capital Markets“, pasinaudojo gautu šansu ATP 250 turnyre Floridoje ir sukūrė holivudinio filmo vertą istoriją.

Įprastai nuo 9 valandos ryto iki 18 val. vakaro ofise dirbantis M.Pecotičius šiuo metu rungtyniauja jau tik pusiau profesionaliai ir bando sudalyvauti turnyruose, kurie yra arčiau kroato gyvenamosios vietos.

Tokiu turnyru tapo ir „Delray Beach Open“, tačiau vos 784 užimama vieta ATP reitinge jam nebūtų leidusi sudalyvauti net ir kvalifikacijoje. Tenisininkas pateko į „atsarginių“ (angl. alternate) sąrašą, o galiausiai dar prieš atrankos pradžią pasitraukus keliems kolegoms kroatui atsivėrė durys į atrankines varžybes.

Jose M.Pecotičius palaužė Stefaną Kozlovą (ATP-222) ir dukart „Australian Open“ ketvirtfinalį pasiekusį Tennysą Sandgreną (ATP-223), o didžiausią staigmeną pateikė pirmajame pagrindinio turnyro etape, rezultatu 4:6, 6:2, 6:2 nugalėjęs buvusią aštuntą planetos raketę Jacką Socką (ATP-143).

„Šiandien turėjau anksčiau išeiti iš darbo. Išsiunčiau elektroninį laišką visai savo komandai, o bosas mane išleido. Turėsiu paprašyti dar vienos laisvos dienos rytoj“, – kalbėjo ATP turnyro debiutantas.

Stebuklingas M.Pecotičiaus žygis Floridoje baigėsi ties aštuntfinaliu, kuriame buvo sutiktas dar aukštesnio lygio varžovas Marcosas Gironas (ATP-55), šventęs pergalę 6:3, 6:3.

Kairiarankis Kroatijos teniso atstovas praeityje (2015 m.) buvo pasiekęs 206 ATP reitingo vietą vienetuose, tačiau tuomet tenisininko karjerai iškilo didžiulis pavojus dėl komplikacijų po operacijos.

„Scanpix“ nuotr./Matija Pecotičius
„Scanpix“ nuotr./Matija Pecotičius

M.Pecotičius laiką be teniso išnaudojo įstodamas į Harvardo verslo mokyklą, bet meilė sportui niekur nedingo.

„Vis dar labai myliu šį žaidimą, bet suprantu, kad tai nesitęs amžinai ir man jau 33-eji. Kiekvieną dieną stengiuosi išnaudoti maksimaliai. Stengiuosi pasitreniruoti kiekvieną rytą, 5-6 kartus per savaitę. Kartais treniruojuosi su savo bosu, kuriam 70 metų. Šią savaitę taip pat padirbėjau su vyruku, kuris jau perkopęs penktą dešimtį. Turi išlikti kūrybingas ir surasti įvairiausių būdų“, – atviravo jis.

32 ATP reitingo taškus iškovojęs kroatas ATP reitinge pakils per daugiau nei 200 pozicijų, o tai jam suteiks didesnių galimybių sudalyvauti bent jau „Challenger“ turnyrų kvalifikacijose.

VIDEO: From Real Estate To The ATP Tour! Matija Pecotic's Inspiring Story | Delray Beach 2023 Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas