Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 15

Neįtikėtiną sugrįžimo sezoną sužaidusi C.Garcia atskleidė kovojusi su bulimija

Prancūzijos tenisininkė Caroline Garcia (WTA-4) sužaidė tiesiog fantastišką antrąją 2022-ųjų metų sezono pusę ir tokiu būdu atgaivino savo karjerą, sugrįžusi į ketvirtą reitingo poziciją. Besiruošdama „Australian Open“ turnyrui ji prisiminė ir vieną juodžiausių periodų gyvenime, pažymėtą rimtais valgymo sutrikimais.
Caroline Garcia
Caroline Garcia / „Scanpix“ nuotr.

29-erių tenisininkė per praėjusius metus laimėjo keturis WTA turnyrus, įskaitant ir baigiamąsias metų varžybas Teksase, taip pat pasiekė „US Open“ pusfinalį bei sugrįžo tarp penkių stipriausių planetos žaidėjų, šiuo metu užimanti ketvirtą poziciją.

Tačiau dar visai neseniai Caroline Garcia buvo iškritusi net iš pirmojo WTA 70-tuko, o kiekviena pergalė jai būdavo aukso vertės.

Su dideliais sunkumais prancūze susidurdavo ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų . „Caro“ trumpiniu vadinama tenisininkė atskleidė kovojusi su bulimija arba hiperoreksija – psichologiniu sutrikimu, dėl kurio kuriam laikui liguistai susilpnėja arba išnyksta sotumo jausmas ir nekontroliuojamai padidėja apetitas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Caroline Garcia
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Caroline Garcia

„Kiekvienas žmogus yra skirtingas. Kai kurie individai apskritai nustoja valgyti, o man buvo atvirkščiai – aš nuolatos valgydama radau prieglobstį. Jaučiausi tokia tuščia, tokia liūdna, todėl sprendimo būdu tapdavo savęs prikimšimas maistu. Tai kilo nuo nuolatinio streso, kurį jausdavau, kai nepasiekdavau užsibrėžtų tikslų korte.

Valgymas nuramindavo mane kelioms minutėms. Visi žinome, kad tas pasitenkinimas ilgai nesitęsia, tačiau tai buvo mano pabėgimo nuo realybės kelias. Kuomet esi vienas, tai sunkiau kontroliuoti, o tenisininkai labai dažnai būna vieniši savo viešbučių kambariuose. Ten dažniausiai viskas ir vykdavo“, – prancūzų L'Equipe atviravo ji.

Buvusi antroji dvejetų raketė, praėjusiais metais kartu su tautiete Kristina Mladenovič laimėjusi „Roland Garros“, atskleidė, kad sutrikimą įveikė su artimųjų pagalba.

„Pradėjau apie tai kalbėti su savo artimaisiais, draugais, tėvais. Tuomet iš tikrųjų pradedi suprasti. Supranti, kad jei tokia situacija tau nutinka, tai dar tikrai nėra pasaulio pabaiga. Kartais dėl elementaraus nuovargio mūsų kūnas reikalauja cukraus.

Dabar visa tai pasireiškia daug rečiau, o kai nutinka – priimu tai kaip normalų dalyką ir per daug nesigraužiu. Anksčiau buvau sau per griežta, o dabar – jei dvi dienas galvoju apie picą, reiškiasi šiandien valgysiu picą. Retkarčiais leidžiu sau suvalgyti kokį desertą. Žaidėjams skirtuose restoranuose pagundų daug. Laikui bėgant vis daugiau pažini save ir tikrai supranti, ko tau labiausiai reikia.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Caroline Garcia
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Caroline Garcia

Pirmadienį startuosiančiose „Australian Open“ pirmenybėse C.Garcia yra įvardijama kaip viena iš favoričių mesti rimčiausią iššūkį Igai Swiatek (WTA-1).

Pirmajame etape prancūzės lauks Katherine Sebov (WTA-191) iš Kanados.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas