Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 11

Neįtikėtina: trečiojo šimtuko žaidėjas palaužė devintą raketę ir pateko į finalą Nyderlanduose

Nyderlandų atstovo Timo Van Rijthoveno (ATP-205) pasaka namų turnyre Hertogenboše tęsiasi – trečiojo šimtuko atstovas sensacingai pateko į ATP 250 kategorijos turnyro finalą.
Timas Van Rijthovenas
Timas Van Rijthovenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Dramatiškame pusfinalyje T.Van Rijthovenas 6:3, 1:6, 7:6(5) palaužė vieną pagrindinių favoritų laimėti „Libema Open“ turnyro titulą Felixą Auger-Aliassime'ą (ATP-9) iš Kanados.

Aukščiausiai iki 175-osios vietos ATP reitinge pakilęs 25-erių olandas iki šio turnyro nebuvo laimėjęs nė vieno mačo ATP turnyruose, o per šią savaitę jau spėjo iškovoti keturis laimėjimus bei pasiekti neabejotinai didžiausią karjeros finalą.

Pirmame etape jis įveikė australą Matthew Ebdeną (ATP-432), antrajame – Indian Velso „Masters“ čempioną amerikietį Taylorą Fritzą (ATP-14), o ketvirtfinalyje prancūzą Hugo Gastoną (ATP-66).

Į turnyrą šis puikų padavimą turintis tenisininkas pateko su „vardiniu kvietimu“. Užsienio žurnalistų teigimu, dabar T.Van Rijthovenas yra vienas iš kandidatų gauti „vardinį kvietimą“ ir iš Vimbldono organizatorių.

Net ir pralaimėjus finale olandas kils į rekordinę 139-ąją vietą, laimėjus turnyrą – 106-ojoje. Finale tenisininko galimai lauks mūšis su Daniilu Medvedevu, kuris pirmadienį bus naujasis ATP reitingo karalius. Tiesa, rusui dar reikia įveikti prancūzą Adrianą Mannarino (ATP-70).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas