Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nematyti vaizdai – sensacingai eliminuotas C.Alcarazas sunaikino raketę

Pastaruosius du „Didžiojo kirčio“ turnyrus laimėjęs Carlosas Alcazas (ATP-3) patyrė šokiruojančią nesėkmę Sinsinačio „Masters“ pirmenybėse, o susikaupusį pyktį išliejo ant raketės.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

20-metis tenisininkas antrajame vyrų vienetų varžybų etape sensacingai 6:4, 6:7(5), 4:6 nusileido Prancūzijos teniso veteranui Gaeliui Monfilsui (ATP-46).

Dvikova Sinsinatyje tarp dviejų skirtingų kartų ATP turo atstovų prasidėjo dar ketvirtadienį, bet C.Alcarazui pirmaujant 6:4, 6:6 (1-3) dėl lietaus buvo sustabdyta ir perkelta į penktadienį.

Susitikimo tęsinys Ispanijos teniso vunderkindui klostėsi tiesiog košmariškai. Įprastai drausmingai žaidžiantis „Carlitos“ darė daug neišprovokuotų klaidų ir niekaip nesurado priešnuodžių prieš galingus varžovo padavimus.

Trečiajame sete ispanas nebeištvėrė ir nustebino visą teniso pasaulį keliais galingais kirčiais sunaikindamas savąją raketę.

Tik aštuntą pralaimėjimą šiame sezone patyręs C.Alcarazas po dvikovos spaudos konferencijoje nevyniojo žodžių į vatą ir turėjo ką pasakyti ne tik dėl savo pasirodymo, bet ir Sinsinačio aikštyno kortų.

„Tai pats blogiausias pasirodymas mano karjeroje, – kalbėjo jaunuolis, kuriam užkliuvo ir ypatingai greiti Sinsinačio kortai. – Šių aikštelių danga tokia greita, kad atrodo, jog mes žaidžiame visai kitą sportą.“

Rugsėjį savo 38-tąjį gimtadienį minėsiančiam G.Monfilsui ši pergalė buvo pirmoji prieš Top 3 oponentą nuo 2022-ųjų pradžios, kuomet Indian Velse jis nukovė tuometinę pirmąją pasaulio raketę Daniilą Medvedevą.

Patyręs prancūzas tapo antru vyriausiu tenisininku istorijoje, įveikusiu varžovą iš stipriausiųjų trejeto, nusileidžiant tik legendiniam Rogeriui Federeriui, kuris „Nitto ATP Finals“ turnyre 2019 m. patiesė tuomet antrą vietą užėmus Novaką Džokovičių.

C.Alcarazo pralaimėjimas reiškia, kad ispanas po Sinsinačio „Masters“ turnyro neaplenks praėjusių metų čempiono N.Džokovičiaus (ATP-2), tačiau tai padaryti dar gali kitas tenisininkas – Alexanderis Zverevas (ATP-4).

Jei vokietis taptų čempionu, jis ATP reitinge už savęs paliktų šiuos du tenisininkus ir pakiltų į antrąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas