Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 13

Neradęs teniso partnerio paieškos sistemos – sukūrė savo

Atrasti sau tinkantį teniso partnerį gali būti sudėtinga – reikia suderinti žaidimo laiką, miestą, kortą ir pajėgumo lygį. Todėl nuo 2019 m. teniso entuziastai susibūrė į socialinių tinklo „Facebook“ grupę, kad partnerių paieška būtų paprastesnė.
Rogerio Federerio daiktai, kurie bus parduodami aukcione
Teniso entuziastai susibūrė į socialinių tinklo „Facebook“ grupę, kad partnerių paieška būtų paprastesnė. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

„Teniso partneris“ bendruomenė per beveik du metus yra suvienijusi daugiau kaip 2 tūkst. teniso mėgėjų. Prisijungęs prie grupės, kiekvienas tenisininkas gali pasiūlyti arba priimti kvietimus žaisti iš kitų narių.

„Pasitaiko, kad visi draugai užsiėmę arba išvyksti į kitą miestą, kurortą ir užsimanai su kuo nors pažaisti, bet nieko aplinkui nepažįsti. Pasigedau vietos, kur būtų galima greitai susirasti teniso partnerį, todėl ir kilo mintis sukurti šią grupę” – apie bendruomenės subūrimą 15min pasakojo idėjos iniciatorius Aurimas Andzelevičius.

Grupėje rekomenduojama mėgėjams nurodyti savo „NTRP“ reitingą, kad žaidėjai galėtų atrasti panašaus į savo lygio varžovus. „NTRP“ septynbalę reitingavo sistemą sukūrė JAV teniso asociacija, siekdama padėti tenisininkams objektyviai įsivertinti savo lygį, kas svarbu organizuojant teniso varžybas ar ieškant teniso partnerio treniruotėms.

Dar tik pradedančiam mokytis žaidimo paslapčių mėgėjui skiriamas – 1 balas, 6 balai reiškia, kad žaidėjas intensyviai treniruojasi ir nuolat dalyvauja nacionaliniuose turnyruose, o 7 balai priskiriami profesionaliam tenisininkui.

„Kiekvienas tenisininkas turėtų mėginti įsivertinti, kiek įmanoma objektyviau save. Nei pervertinti, nei nuvertinti, nėra gerai. Nusistačius lygį bus žymiai paprasčiau žaisti su kitais, nebus didelio pajėgumo kontrasto tarp žaidėjų. Aišku, gali būti vieno balo paklaida, bet tai didelės įtakos nedaro.“ – reitingavimo sistemos reikšmę aiškino A.Andzelevičius.

Sauliaus Čirbos nuotr./Patricija Paukštytė
Sauliaus Čirbos nuotr./Patricija Paukštytė

Tai padeda ne tik atrasti apyilgį teniso partnerį vienam kartui, tačiau sužaidus malonų žaidimą nutinka ir taip, kad pralaimėjimo atveju yra pasiūlomas ateityje revanšas.

Pašnekovas atskleidė, kad iki grupės įkūrimo teniso partnerio paieška buvo kur kas sudėtingesnė. Pavyzdžiui, dalyvaudavai „Teniso namai“ organizuojame mėgėjų turnyre ir ten mėgindavai užmegzti kontaktus su panašaus lygio varžovais.

A.Andzelevičiaus teigimu, žaidimo partnerio paieška yra ne vienintelis galvos skausmas tenisininkams mėgėjams Lietuvoje. Populiarėjanti sporto šaka šalyje turi per mažai išvystytą infrastruktūrą.

Daugiausiai teniso partnerių internete ieško vilniečiai ir kauniečiai, natūralu – čia teniso kortų koncentracija didžiausia, tačiau sėkmingai varžovus randa ne tik didmiesčių, bet ir mažesnių miestelių bei kurortų gyventojai – Marijampolė, Druskininkai, Klaipėda, Palanga.

„Tenisas pastaruosius kelis metus tikrai kilo į viršų ir susidomėjimas juo matomas visoje Lietuvoje. Teniso kortų užimtumai tai puikiai iliustruoja. Dvi savaites į priekį populiariausiuose kortuose Vilniuje ir Kaune sunkiai galima rasti vietą. Pajūryje situacija yra panaši.“

Igno Daniso nuotr./Tenisas
Igno Daniso nuotr./Tenisas

„Teniso partneris“ įkūrėjas atskleidė, kad didžiausias aikštynų užimtumas darbo dienomis vakarais. Savaitgaliais atrasti laisvą laiką irgi yra sudėtinga.

Perpildyti aikštynai situaciją išnaudoja savo naudai – keldami kainas. Teniso mėgėjų grupės iniciatoriaus manymu, susirasti teniso partnerį kai kuriems tampa ir finansinė motyvacija. Paprasčiausiai tokiu atveju partneriai valandinį mokestį dalinasi per pusę.

Jis dar nėra girdėjęs skundų, kad žaidėjas neatvyko ar nesumokėjo. Teniso partnerio paieškos įkūrėjo nuomone, bendruomenė yra draugiška – vieni kitus palaiko ir dalinasi informacija.

Šiuo metu atsiradus norintiems žaisti, visos smulkmenos yra derinamos tarpusavyje socialinio tinklo „Facebook“ privačiose žinutėse.

„Scanpix“ nuotr./Tenisininkės šešėlis
„Scanpix“ nuotr./Tenisininkės šešėlis

A.Andzelevičiaus pripažįsta – tai dar nėra patogiausias būdas ieškoti raketės porininko: „Ateityje planuojame sukurti visiems laisvai prieinamą teniso partnerio paieškos sistemą – programėlę telefone ar internetinį puslapį. Yra svarstoma, kad tai galėtų būti net apjungta su teniso kortų užsakymo funkcija.“

Teniso grupėje galima surasti ne tik varžovą, bet ir parduoti rezervuotų teniso kortų laiką, inventorių, dalintis vyksiančiais teniso turnyrais ar ieškoti trenerio asmeniniam tobulėjimui.

„Mes norime būti teniso bendruomenė Lietuvoje, kuri apimtų visus miestus, kortus ir teniso žaidėjus, – sakė A.Andzelavičius. – Siekiame prisidėti prie teniso populiarinimo Lietuvoje, kad daugiau žmonių susipažintų su šiuo pomėgiu, sportuotų ir bendrautų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas