Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 27

Neraminantys ženklai: savo pagrindinį ginklą praradęs D.Thiemas ir vėl suklupo

„Didžiojo kirčio“ čempiono ir buvusios trečiosios pasaulio raketės Dominico Thiemo (ATP-93) sugrįžimas į ATP turą kol kas tikrai nesiklosto taip, kaip norėtų pats tenisininkas.
Dominicas Thiemas
Dominicas Thiemas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmajame Estorilio (Portugalija) mieste vykstančio ATP 250 serijos turnyro „Millennium Estoril Open“ etape austras 3:6, 6:7(9) turėjo pripažinti prancūzo Benjamino Bonzi (ATP-58) pranašumą.

Antrajame sete D.Thiemas davė kur kas rimtesnę kovą dviem metais vyresniam oponentui, o pratęsime turėjo tris set point'us, tačiau jų neišnaudojo ir patyrė nesėkmę.

28-erių tenisininkas, į ATP turą sugrįžęs po sunkios riešo traumos, šiame sezone kol kas lieka be pergalių. Jis taip pat nesėkmingai pasirodė praėjusią savaitę Belgrade, o prieš tai pralaimėjo „Challenger“ turnyre Marbeloje.

Natūralu, kad beveik metus be teniso praleidusiam D.Thiemui prireiks laiko įsivažiuoti, tačiau vienas tenisininko žaidimo aspektas jo gerbėjus labai neramina – tai pagrindinis austro žaidimo ginklas forehand'as.

Austrijos teniso superžvaigždė drastiškai pakeitė savo smūgio iš dešinės techniką bandydamas apsaugoti savo riešą ir bent jau kol kas būtent šis žaidimo elementas D.Thiemo žaidime atrodo prasčiausiai. Teniso visuomenėje abejojama, ar su tokiu forehand'u austras bus pajėgus sugrįžti į teniso olimpą.

Savo ruožtu B.Bonzi, praėjusiame sezone siautėjęs „Challenger“ ture, šiemet žengia vis tvirtesnius žingsnius ATP turnyruose.

Šiuo metu aukščiausią ATP reitingo vietą karjeroje užimantis prancūzas vasario mėnesį Marselyje pasiekė savo pirmą ATP pusfinalį, o jame rimtai priešinosi Andrejui Rubliovui.

Kitame etape jo varžovu bus labai pavojingas amerikietis Sebastianas Korda (ATP-37), nepalikęs jokių vilčių Pierre'ui-Hugo Herbertui (ATP-157) – 6:2, 6:4.

Į aštuntfinalį pateko ir titulą ginantis Albertas Ramosas-Vinolas (ATP-31), rezultatu 6:4, 3:6, 6:4 palaužęs Jordaną Thompsoną (ATP-87).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas