Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 12

Neramumai Štutgarte: N.Kyrgiosas teigė patyręs rasistinius užgauliojimus

ATP 250 kategorijos „BOSS OPEN“ turnyre Štutgarte užfiksuotos rasizmo apraiškos, kurios buvo nukreiptos į Australijos tenisininką Nicką Kyrgiosą (ATP-78).
Nickas Kyrgiosas
Nickas Kyrgiosas / „Scanpix“ nuotr.

Savitvardą antrojo pusfinalio prieš Andy Murray (ATP-68) seto pradžioje praradęs N.Kyrgiosas viename iš epizodų po pralaimėtos savų padavimų serijos susikivirčijo su publika ir dėl to buvo nubaustas bokštelio arbitro.

Net trečią įspėjimą gavęs australas automatiškai pralaimėjo geimą ir antrajame sete jau atsiliko 0:2. Po susitikimo tenisininkas pasidalijo tuo, kas nutiko aikštelėje – pasak jo, aistruoliai į N.Kyrgioso pusę siuntė rasistinius užgauliojimus.

„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas
„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas

„Rasistinės replikos iš tribūnų – kada tai baigsis? Suprantu, kad mano elgesys ne visada yra pats geriausias, tačiau komentarai „tu, juodoji avele, užsičiaupk ir žaisk“ nėra priimtini. Tačiau, kai aš atsakau aistruoliams, esu iš karto nubaudžiamas. Tai nėra normalu“, – rašė Kyrgiosas.

Po apmaudžiai pralaimėto pirmojo seto antrajame 27-erių tenisininkas susitaikė su pralaimėjimu anksčiau laiko ir atrodė nemotyvuotas kautis. Galutinis rezultatas 7:6(5), 6:2 skelbė škoto A.Murray pergalę.

Grunto sezoną Europoje praleidusio N.Kyrgioso tvarkaraštis ant žolės yra kur kas užimtesnis – jau kitą savaitę jis pasirodys ATP 500 turnyre Halėje (Vokietija), kur pirmuoju jo varžovu bus kortų šeimininkas Danielis Altmaieris (ATP-59), o antrajame etape lauktų potencialus mūšis su Stefanos Tsitsipu (ATP-5).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas