Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 02

Nerimo ženklai prieš „Australian Open“ – R.Nadalis ir vėl suklupo

Rafaelio Nadalio (ATP-2) pasiruošimas titulo gynybai už dviejų savaičių startuosiančiame „Australian Open“ turnyre kol kas tikrai nesiklosto pagal planą – tenisininkas „United Cup“ turnyre patyrė ir antrą pralaimėjimą.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

22-ejų „Didžiojo kirčio“ titulų savininkas 6:3, 1:6, 5:7 turėjo pripažinti kortų šeimininko Alexo De Minauro (ATP-24) pranašumą.

Akimirką atrodė, kad pirmą setą keturiais laimėtais geimais paeiliui užbaigęs Rafaelis Nadalis yra situacijos šeimininkas, kuomet antrosios partijos starte jis ir vėl palaužė oponento padavimus.

Visgi tuomet mačo eiga pasisuko visai kita kryptimi – Australijos tenisininkas kartu su gausiai susirinkusių aistruolių užnugariu atsakė net šešiais laimėtais geimais iš eilės ir rezultatą setais išlygino.

Lemiamo seto metu Rafai sykį pavyko panaikinti break'o deficitą, tačiau 11-ajame geime jis savo padavimus pralaimėjo darsyk, o visai netrukus – ir susitikimą.

Ispanijos teniso legenda „United Cup“ turnyrą palieka su dviem nesėkmėmis prieš A.De Minaurą ir britą Cameroną Norrie. Rafa dar turėtų sužaisti mišrių dvejetų susitikimą antradienį, tačiau daugiau oficialių mačų prieš „Australian Open“ tenisininko planuose nėra.

Pastaraisiais mėnesiais ispanas ant kietos dangos yra neatpažįstamas. Skaičiuojant nuo pralaimėto „US Open“ aštuntfinalio Franciui Tiafoe jis pralaimėjo 6 iš paskutinių 7 mačų ant šios dangos.

Vienam iš Australijos rinktinės lyderių tai aštuntoji karjeros pergalė prieš TOP 10 oponentą, tačiau R.Nadalį jis įveikė pirmą sykį iš keturių bandymų.

„Ši pergalė tikrai viena iš skambiausių mano karjeroje. Tai vienas iš tų gyvenimo tikslų, kuriuos stengiesi įgyvendinti. Išaugusį pasitikėjimą savimi stengiuosi išsinešti ir į likusius turnyrus Australijoje“, – kalbėjo De Minauras.

Po pirmadienio dienos susitikimų serijoje tarp Australijos ir Ispanijos – lygybė. Moterų vienetų dvikovoje Nuria Parrizas-Diaz (WTA-70) užtikrintai 6:1, 6:3 sutriuškino Maddison Inglis (WTA-179).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas