Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 05

Nesusipratimas: mačo nugalėtoju paskelbtas tenisininkas galiausiai jį pralaimėjo

Savaitgalį Hjustone (JAV) startavo ATP 250 serijos turnyro „Fayez Sarofim & Co. U.S. Men's Clay Court Championship“ atrankos varžybos, kurios neapsiėjo be kuriozinės situacijos.
Stevenas Diezas
Stevenas Diezas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Finaliniame kvalifikacijos į pagrindines varžybas etape Stevenas Diezas (ATP-292) pirmavo rezultatu 6:4, 5:4 ir paduodant oponentui Gijsui Brouweriui (ATP-361) buvo per tašką nuo pergalės bei bilieto į pagrindinį turnyrą.

Kanadietis nuostabiai priėmė olando padavimą ir kamuoliuką nukreipė tiesiai ant galinės linijos – prie tinklo suskubęs varžovas neturėjo jokių galimybių šio smūgio atremti.

Tačiau visai netrukus S.Diezas tapo kuriozinės situacijos auka. Bokštelio arbitras iš Irano Amiras Borghei tenisininką jau skelbė mačo nugalėtoju, kai Nyderlandų atstovas teisėjui liepė patikrinti savo pirmojo padavimo žymę, kuri, pasak jo, buvo užribyje.

Arbitras patvirtino, kad kamuoliukas skriejo į užribį, o tokiu atveju padavęs tenisininkas turėjo antrą padavimą.

Po ilgų diskusijų S.Diezui neliko nieko kito, kaip tik tęsti jau laimėtą mačą, kuris po tokio šokiruojančio sprendimo labai greitai išslydo iš kanadiečio rankų – kanadietis pralaimėjo rezultatu 6:4, 5:7, 2:6.

Po dvikovos peržiūrėjęs vaizdo įrašą vyriausiasis turnyro arbitras tenisininkui pripažino šiame mače dirbusio iraniečio klaidą, tačiau viskas, ką S.Diezas galėjo padaryti – tai parašyti skundą, kuris dvikovos baigties pakeitęs nebūtų.

Visgi po kelių valandų kanadiečiui sėkmė galiausiai nusišypsojo – jis į pagrindinį turnyrą pateko burtų keliu su lucky loser statusu.

Pirmajame turnyro etape jo lauks australo Jordano Thompsono (ATP-83) iššūkis. Tai bus pirmosios S.Diezo pagrindinės varžybos ATP turnyre nuo 2020-ųjų rugsėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas