Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 10

Nesustabdoma čekė nutraukė įspūdingą I.Swiatek laimėtų finalų seriją

Dvi pastarosios atvirųjų Prancūzijos teniso pirmenybių čempionės Iga Swiatek (WTA-1) ir Barbora Krejčikova (WTA-14) surengė tikrą teniso spektaklį Ostravoje (Čekija), kur sekmadienį finišavo WTA 500 kategorijai priklausančios „Agel Open“ pirmenybės.
Barbora Krejčikova ir Iga Swiatek
Barbora Krejčikova ir Iga Swiatek / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

2021-ųjų „Roland Garros“ čempionė iš Čekijos po 3 valandas ir 16 minučių trukusio maratono galiausiai 5:7, 7:6(4), 6:3 palaužė geriausią planetos tenisininkę ir iškovojo nugalėtojos trofėjų namų turnyre.

Dominuojančia jėga WTA ture šiais metais tapusi Lenkijos teniso megatalentė pralaimėjo vos antrą karjeros finalą WTA lygmenyje. Nesėkmingai jai susiklostė pirmasis mūšis dėl titulo 2019 metais, tačiau po to Iga laimėjo net 10 finalų paeiliui.

Maža to, finaluose iki šio mūšio Ostravoje lenkė buvo laimėjusi net 21 setą iš eilės. Čekijoje nutrūko ir dar viena solidi jos serija – 10 laimėtų susitikimų skaičiuojant nuo „US Open“ pradžios, kur I.Swiatek iškovojo trečią karjeros „Didžiojo kirčio“ titulą.

Visgi būtent 26-erių B.Krejčikova pastarąsias keletą savaičių demonstruoja brandžiausią tenisą iš visų WTA atstovių – čekė laimėjo antrą titulą paeiliui po sėkmingos viešnagės Taline, kuris apskritai jai buvo penktasis karjeroje.

Net iki antrosios WTA reitingo pozicijos vasarį pakilusi tenisininkė sezono starte net tris mėnesius nežaidė dėl traumos, tuomet sugrįžo „Roland Garros“ turnyre, bet iš karto patyrė pralaimėjimą, o netrukus susirgo ir COVID-19. Optimalios sportinės formos ieškojusi čekė dabar yra nepralaimėjusi jau 10 mačų paeiliui.

VIDEO: Iga Swiatek!!! vs. Barbora Krejcikova!!! | 2022 Ostrava!!! Final!!! | WTA Match Highlights!!!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas