Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Nesustabdomas ir ant žolės: J.Sinneris tapo čempionu turnyre Halėje

Fantastišką sezoną žaidžiantis Italijos teniso meistras Jannikas Sinneris (ATP-1) laimėjo Halėje (Vokietija) vykusias ATP 500 kategorijos pirmenybes „Terra Wortmann Open“
Jannikas Sinneris
Jannikas Sinneris / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Vyrų vienetų varžybų finale sekmadienį 22-ejų tenisininkas dviejų tiebreak'ų dramoje rezultatu 7:6(8), 7:6(2) palaužė lenką Hubertą Hurkačą (ATP-9) ir iškovojo jau ketvirtąjį ATP trofėjų šiame sezone.

Šiemet „Australian Open“ čempionu tapusiam J.Sinneriui tai pirmasis karjeros triumfas ant žolės dangos bei iš viso jau 14-tasis karjeros titulas.

Italijos teniso atstovas tapo tik aštuntuoju tenisininku per visą žaidimo istoriją, kuriam pavyko jau pirmajame savo turnyre tapus ATP reitingo lyderiu iškovoti čempiono trofėjų.

Iki šiol tai buvo pavykę padaryti tik absoliučioms teniso legendoms Jimmy Connorsui, Bjornui Borgui, Matsui Wilanderiui, Stefanui Edbergui, Pete'ui Samprasui, Novakui Džokovičiui bei Andy Murray.

Tarpusavio akistatose prieš H.Hurkačą italas dabar išsiveržė į priekį rezultatu 3:2. Įdomu tai, kad šią savaitę Halėje abu tenisininkai poroje žaidė dvejetuose, kur krito ketvirtfinalyje.

Be 500 ATP reitingo taškų pirmenybių čempionui atiteks ir beveik 422 tūkstančiai eurų.

Šiame sezone jis per 41 sužaistą mačą yra pasiekęs net 38 pergales.

Lenkijos tenisininkui H.Hurkačui, kuris naujame ATP reitinge pakils į rekordinę septintą vietą, atiteks 330 ATP reitingo taškų ir beveik 227 tūkst. eurų čekis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius