Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nesustabdomas J.Sinneris parbloškė N.Džokovičių ir laimėjo Šanchajaus „Masters“ turnyrą

Italijos teniso fenomenas Jannikas Sinneris (ATP-1) dar kartą pademonstravo, kodėl šiuo metu būtent jam priklauso geriausio planetos tenisininko statusas.
Jannikas Sinneris ir Novakas Džokovičius
Jannikas Sinneris ir Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Šanchajuje įvykusių „Rolex Shanghai Masters“ teniso pirmenybių didžiajame finale J.Sinneris rezultatu 7:6(4), 6:3 parbloškė turnyro rekordininką Novaką Džokovičių (ATP-4) bei iškovojo ketvirtąjį „Masters“ trofėjų savo karjeroje.

23-ejų tenisininkas žaidė prieš neabejotinai geriausiai padavimus priimantį varžovą visame pasaulyje, tačiau nepriekaištingai prie padavimų linijos pasirodęs italas oponentui taip ir nesuteikė nė vienos break point'o galimybės.

J.Sinneriui apskritai tai jau septintasis titulas šiame sezone – jis tapo pirmuoju tenisininku nuo Andy Murray (2016 m.), kuris per kalendorinius metus laimi daugiau nei šešis turnyrus.

„Žaisti prieš N.Džokovičių yra vienas rimčiausių iššūkių tenise. Pirmajame sete jis padavinėjo puikiai, neturėjau galimybių break'uoti, tačiau sužaidžiau puikų pratęsimą, o tai suteikė dar daugiau pasitikėjimo savimi. Nėra jokių paslapčių, kaip iškovoti pergalę prieš Novaką, nes jis tiesiog neturi silpnybių. Turi išnaudoti mažiausias atsiradusias galimybes. Jis mūsų sporto legenda“, – apie varžovą gražiai atsiliepė italas.

Su 65 pergalėmis šiame sezone J.Sinneris jau pagerino asmeninį rekordą. Nuo Sinsinačio „Masters“ turnyro starto tenisininkas per 23 mačus yra iškovojęs net 22 pergales.

Apskritai šiemet Jannikas yra suklupęs tik šešis kartus, iš kurių pusę – prieš Carlosą Alcarazą (ATP-2).

Savo ruožtu keturis kartus Šanchajuje praeityje triumfavęs N.Džokovičius praleido galimybę tapti tik trečiuoju tenisininku, iškovusiu bent 100 titulų.

Su 99 trofėjais serbą lenkia Jimmy Connorsas (109) ir Rogeris Federeris (103). Beje, pastarasis „Shanghai Rolex Masters“ finalą stebėjo iš pirmų eilių kartu su Ispanijos teniso vunderkindu C.Alcarazu ir jo treneriu Juanu Carlosu Ferreru.

Turnyro čempionui be 1000 ATP reitingo taškų atiteks ir 1,1 mln. JAV dolerių piniginis prizas. Italą nuo antroje vietoje esančio C.Alcarazo dabar skirs jau net 4800 taškų.

Ketvirtoje pozicijoje išliksiantis N.Džokovičius užsidirbo 650 ATP reitingo taškus ir 585 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas