Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 02

Net ir pralaimi kaip čempionas: C.Alcarazas pasiuntė šiltą žinutę jį įveikusiam italui

Vos 19-os metų Carlosas Alcarazas (ATP-1) teniso korte dar sykį pademonstravo tenisininko amžiui nebūdingą brandą ir po pralaimėjimo šilčiausiai pasveikino jį įveikusį italą.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Jau klasika ATP ture tampančiuose Carloso Alcarazo ir Janniko Sinnerio (ATP-13) mūšiuose „Miami Open“ turnyro pusfinalyje pranašesnis buvo būtent pastarasis, po 3 valandų kovos iškovojęs pergalę rezultatu 6:7(4), 6:4, 6:2.

Labai gerais bičiuliais esančius tenisininkus skiria nepilni du metai, o pagarbą vienas kitam jie atidavė ir iš karto po dvikovos prie tinklo, kur neliko nepastebėtas ispano sportiškumas.

„Eik ir pasiimk titulą. Aš tave palaikysiu“, – žinutę kolegai pasiuntė Alcarazas su šypsena veide.

Nors „Carlitos“ per vienerius metus tapo absoliučiai dominuojančia jėga ATP ture ir reitingo lyderiu, mūšiai prieš J.Sinnerį tikriausiai yra tai, kas sukelia daugiausiai galvos skausmo jaunuoliui.

Tarpusavio akistatose po mūšio Majamyje rezultatas tapo 3:3, o J.Sinneris pergalę prieš geriausią planetos tenisininką jau spėjo iškovoti ant trijų skirtingų dangų – kietos, grunto bei žolės.

„Visuomet žaidžiant prieš Janniką jaučiu visai kitokią publiką. Pradedu mąstyti, kad visame pasaulyje tuo metu mus žiūri vos ne kiekvienas žmogus, nes mes demonstruojame labai gražų žaidimą. Sirgalių palaikymas šiandien buvo tiesiog neįtikėtinas“, – jiems dėkojo Alcarazas.

Pirmą ATP reitingo poziciją pirmadienį Novakui Džokovičiui užleisiantis ispanas taip pat atskleidė, kaip tvarkosi su skaudžiais pralaimėjimais.

„Po mačo, maždaug pirmas 15-25 minutes aš negaliu su niekuo kalbėtis. Aš viskuo skundžiuosi, viskas atrodo šūdinai. Tačiau po to laiko pradedu galvoti apie pozityvius dalykus, apie kuriuos pasikalbu su savo komanda ir šeima. Galva prašviesėja ir į spaudos konferenciją atvykstu besišypsantis“, – pasakojo jis.

Pirmą karjeros „Masters“ titulą sekmadienio vakare Lietuvos laiku J.Sinneris mėgins iškovoti prieš Daniilą Medvedevą (ATP-5), kuris 7:6(5), 3:6, 6:3 palaužė Kareną Chačanovą (ATP-16).

VIDEO: Alcaraz & Sinner Continue Rivalry, Medvedev vs Khachanov In Semis | Miami 2023 Highlights Semi-Final

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas