Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 11

Netikėtą varžovą gavęs R.Berankis plušo daugiau nei 2 valandas

Pirmoji Lietuvos teniso raketė Ričardas Berankis (ATP-204) dramatiškai pradėjo „Challenger“ serijos teniso turnyrą Italijoje, vykstantį ant grunto dangos.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Drama prasidėjo dar prieš pirmąjį 33-ejų lietuvio mačą, paskutinę minutę paaiškėjus, kad teks žaisti ne su 30-mečiu italu Salvatore Caruso (ATP-261), pasitraukusiu dėl traumos, o 19-mečiu Gabriele Piraino (ATP-491).

Dvikova galiausiai užsitęsė net 2 valandas ir 9 minutes, bet R.Berankis galiausiai palaužė gerokai mažiau patyrusį varžovą – 7:6(3), 6:4.

Viskas galėjo baigtis ir gerokai lengviau, bet pirmąjį setą savo padavimais užbaigti galėjęs lietuvis, pirmavęs 5:4, ėmė klysti, tad teko žaisti pratęsimą. Jame R.Berankis įrodė pranašumą 7:3.

Antrajame sete mačo favoritas R.Berankis vėl greitai išsiveržė į priekį, bet vėl pralaimėjo savo padavimų seriją. Vis dėlto dar vieno pratęsimo žaisti nereikėjo. Mūsiškis dar sykį perėmė iniciatyvą ir užbaigė mačą.

Už pergalę R.Berankiui, kuris praėjusią savaitę dar žaidė ant žolės Vimbldone, atiteko 9 ATP vienetų reitingo taškai ir 1900 eurų.

Antrajame rate jo lauks čilietis Alejandro Tabilo (ATP-145), taip pat per du setus 7:5, 6:3 įveikęs argentinietį Genaro Alberto Olivieri (ATP-179)

Visą „Challenger“ serijos turnyro prizų fondą Italijoje sudaro 118 tūkst. eurų. Čia žais ir tokios garsenybės kaip Richardas Gasquet (ATP-51), Albertas Ramosas (ATP-76) ar Benoit Paire (ATP-147).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas