Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 29

Netikėtai Bazelyje suspindęs F.Auger-Aliassime'as apgynė čempiono trofėjų

Labai sunkų 2023-iųjų metų sezoną išgyvenantis Felixas Auger-Aliassime'as (ATP-19) pademonstravo atsigavimo ženklus Bazelyje (Šveicarija) įvykusiose ATP 500 serijos pirmenybėse „Swiss Indoors Basel“.
Felixas Auger-Aliassime'as
Felixas Auger-Aliassime'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Vyrų vienetų varžybų finale Kanados teniso talentas dviejų tiebreak'ų pareikalavusioje kovoje 7:6(3), 7:6(5) palaužė dėl vietos baigiamajame metų turnyre Turine kovojantį Hubertą Hurkačą (ATP-11) iš Lenkijos.

Galingais padavimais pažymėtame tituliniame mūšyje Bazelyje nė vienam finalininkui nepavyko laimėti geimo paduodant oponentui. Kanadietis turėjo penkias break point'o galimybes, o lenkas – nulį. Abu tenisininkai užfiksavo ir po dviženklį neatremiamų padavimų skaičių – šioje kategorijos grafoje taip pat nežymiai triumfavo Felixas (13:12).

Praėjusiais metais „Swiss Indoors Basel“ pirmenybes laimėjęs F.Auger-Aliassime'as šiemet tarp pretendentų iškovoti titulą laikomas nebuvo. Iki šio turnyro neigiamą pergalių ir pralaimėjimų (17/18) balansą šiemet turėjęs 23-ejų tenisininkas nebuvo pasiekęs nė vieno finalo ir tik vienintelį pusfinalį vasario mėnesį Dohoje, bet Bazelyje ir vėl sušvito ryškiausiomis spalvomis.

Įdomu tai, kad kanadietis pralaimėjo pirmus aštuonis ATP finalus savo karjeroje, tačiau dabar yra laimėjęs penkis iš pastarųjų šešių.

Pirmenybių čempionui be 500 ATP reitingo taškų atiteks ir kiek daugiau nei 410 tūkstančių eurų.

Lenkijos tenisininkas užsidirbo 300 ATP reitingo taškų ir beveik 221 tūkst. eurų. Pergalė „Hubi“ būtų priartinusi prie pat Holgerio Runes, kuriam šiuo metu priklauso paskutinis aštuntasis kelialapis į „Nitto ATP Finals“ turnyrą Turine. Vietoje 15-os taškų deficito dabar tenisininkus skiria 215 taškų, bet viskas spręsis Paryžiaus „Masters“ turnyre jau kitą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas