Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 20

Netikėtumas: būdama vos 27-erių karjerą baigia Estijos teniso žvaigždė

Ilgametė Estijos teniso rinktinės lyderė ir buvusi antroji pasaulio raketė Anett Kontaveit (WTA-79) pranešė baigianti profesionalės karjerą.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Antradienio rytą vos 27-erių metų amžiaus A.Kontaveit sudrebino teniso pasaulį žinute, kad baigia profesionalios tenisininkės karjerą.

Estijos tenisininkė jau kurį laiką kenčia nuo nugaros traumos, o po nuolatinių vizitų pas gydytojus galiausiai tapo aišku, kad treniruotis ir žaisti aukščiausiu lygiu fiziškai jai yra nebeįmanoma.

A.Kontaveit atskleidė, kad jos atsisveikinimo turnyru taps Vimbldonas, kuris startuos dar kitą pirmadienį.

Nors „Didžiojo kirčio“ turnyruose estė įspūdingų rezultatų neužfiksavo, o geriausiu pasiekimu išlieka vienintelis ketvirtfinalis 2020-ųjų „Australian Open“, tenisininkės reziumė teniso aikštelėje yra tiesiog puikus.

A.Kontaveit iš viso laimėjo šešis WTA turnyrus, bet ryškiausiu tenisininkės karjeros momentu galima įvardinti patekimą į 2021-ųjų finalinį WTA turnyrą, į kurį prasibrauna tik aštuonios geriausios sezono žaidėjos.

2021-ųjų pabaigoje estė laimėjo net 15 susitikimų paeiliui turnyruose uždarose patalpose, o iš viso triumfuodama 26 iš 28 mačų liko per vieną žingsnį nuo „WTA Finals“ titulo.

„Scanpix“ nuotr./Anett Kontaveit
„Scanpix“ nuotr./Anett Kontaveit

Lygiai prieš metus A.Kontaveit WTA reitinge pakilo į rekordinės antrosios pozicijos, tačiau jau tuomet nedemonstravo geriausio savo žaidimo, bandydama išsigydyti sveikatos problemas.

Šiemet tenisininkė sužaidė tik 14 mačų, per kuriuos iškovojo 6 pergales ir patyrė 8 pralaimėjimus. Per tenisininkės karjerą vien iš turnyrų Estijos žvaigždė susižėrė apie 8 mln. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas