Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 13

Netikėtumas Monrealyje – amerikietė pusfinalyje patiesė pirmą pasaulio raketę

JAV tenisininkė Jessica Pegula (WTA-3) jau antrą kartą šiame sezone įveikė geriausią planetos žaidėją Igą Swiatek (WTA-1) iš Lenkijos.
Jessica Pegula ir Iga Swiatek
Jessica Pegula ir Iga Swiatek / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Monrealyje vykstančių „Omnium Banque Nationale“ pirmenybių pirmajame pusfinalyje 29-erių amerikietė pergalę šventė rezultatu 6:2, 6:7(4), 6:4.

Trečioji planetos raketė į WTA1000 kategorijos turnyro finalą prasimušė trečią kartą karjeroje. Kol kas vienintelį šios serijos titulą ji iškovojo praėjusiame sezone Gvadalacharoje (Meksika).

Du kartus antrajame sete break'o pranašumą iššvaisčiusi J.Pegula pirmavo ir pratęsime (4:2), tačiau pirmoji planetos raketė atsakė penkiais laimėtais taškais be atsako ir išplėšė lemiamą partiją.

Joje jau I.Swiatek buvo puikioje pozicijoje iškovoti bilietą į finalą pirmaudama 4:2, bet paskutinį ir lemiamą žodį šiame mače tarė JAV atstovė, finišuodama keturiais laimėtais geimais iš eilės.

Pusfinalio susitikime iš viso buvo užfiksuota net 19 break'ų, o dvikova buvo pažymėta ir dar vienu kuriozu – antrojo seto tiebreak'e vieno iš taškų metu korte pasileido legendinė daina „Cotton Eye Joe“.

Amerikietė varžovę iš Lenkijos šiame sezone įveikia antrą kartą – tai jai pavyko padaryti ir „ATP Cup“ turnyre Australijoje. Praėjusiais metais visus keturis tarpusavio susitikimus laimėjo I.Swiatek.

J.Pegulos varžovė didžiajame finale Monrealyje kol kas lieka neišaiškinta – dėl stipraus lietaus antrasis pusfinalis tarp Jelenos Rybakinos (WTA-4) ir Liudmilos Samsonovos (WTA-18) buvo nukeltas į sekmadienį, tad vienai iš šių tenisininkių šiandien teks žaisti du mačus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas