Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Niujorke – N.Osakos triumfas prieš Latvijos teniso žvaigždę ir sunkus I.Swiatek startas

Jau pirmajame „US Open“ moterų vienetų varžybų etape burtai lėmė dviejų „Didžiojo kirčio“ čempionių susidūrimą, kuris baigėsi be didesnės intrigos.
Naomi Osaka
Naomi Osaka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Savo geriausios sportinės formos vis dar ieškanti Naomi Osaka (WTA-88) rezultatu 6:3, 6:2 sutriuškino latvę Jeleną Ostapenko (WTA-10) ir skambiu pasirodymu pradėjo savo žygį Niujorke.

Šių metų pradžioje po motinystės atostogų sugrįžusiai 26-erių tenisininkei tai pirmoji pergalė prieš Top 10 oponentę po 4,5 metų pertraukos.

„US Open“ čempionatą 2018 ir 2020 metais laimėjusi N.Osaka tarp aktyvių tenisininkių, turnyre sužaidusių bent 10 susitikimų, pagal pergalių ir pralaimėjimų procentą (82,1) yra antra ir nusileidžia tik kanadietei Biancai Andreescu (85,7 proc.).

Antrajame etape japonės lauks ne ką lengvesnis iššūkis – buvusi aštuntoji pasaulio raketė ir praėjusiais metais pusfinalį Niujorke pasiekusi Karolina Muchova (WTA-52).

Antradienį į „US Open“ kortus žengė ir geriausia pasaulio tenisininkė Iga Swiatek (WTA-1), kuri jau pirmajame etape turėjo rimtai pakovoti dėl pergalės.

2022-ųjų „US Open“ nugalėtoja antrojo seto pratęsime išsaugojo tris set point'us paeiliui ir 6:4, 7:6(6) palaužė rusę Kamillą Rakhimovą (WTA-104).

Lenkijos teniso superžvaigždei tai buvo jubiliejinė 80-toji pergalė „Didžiojo kirčio“ turnyruose.

Apmaudžiai paskutinysis karjeros „US Open“ turnyras susiklostė vienai geriausių JAV tenisininkių Danielle Collins (WTA-11). Po šio sezono karjerą baigianti amerikietė 6:1, 5:7, 4:6 krito prieš tautietę Caroline Dolehide (WTA-49).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas