Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 30

Niujorke – S.Tsitsipo košmaras ir pajėgiausio amerikiečio fiasko

Pirmąją atvirųjų Jungtinių Amerikos Valstijų teniso pirmenybių („US Open“) dieną buvo užfiksuota keletas milžiniškų sensacijų, o garsiausiai teniso pasaulyje nuaidėjo sutriuškinimą patyręs Stefanos Tsitsipas (ATP-5).
Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas / „Scanpix“ nuotr.

Penktoji planetos raketė pirmajame vyrų vienetų varžybų rate net 0:6, 1:6, 6:3, 5:7 liko sutriuškintas kolumbiečio Danielio Elahi Galano (ATP – 94), kuris į pagrindinį turnyrą pateko sėkmingai įveikęs atranką.

Graikijos teniso superžvaigždė, prieš keletą savaičių Sinsinatyje ant menčių paguldęs stipriausią planetos tenisininką Daniilą Medvedevą ir pasiekęs „Masters“ turnyro finalą, Niujorke pralaimėjo pirmuosius 11 geimų, o savo geimų taupyklę galiausiai atsidarė vos po 54 minučių.

Trečią setą laimėjęs S.Tsitsipas buvo arti išlyginto rezultato, kuomet ketvirtoje žaidimo partijoje pirmavo 4:2, tačiau jau netrukus iniciatyva ir vėl sugrįžo pas kolumbietį, kuris galiausiai išnaudojo savo devintąjį match point'ą ir šventė karjeros pergalę.

24-erių graiką susitikimo eigoje pradėjo kamuoti ir dešinės rankos skausmai, tačiau dvikovos pradžioje jis tiesiog neturėjo jokių argumentų prieš įspūdingą varžovo puolimą.

„Mano oponentas absoliučiai dominavo, o aš korte buvau pusiau negyvas. Jis žaidė kaip pasaulinio lygio tenisininkas, o aš buvau panašesnis į mėgėją. Nėra smagu taip apibūdinti šį mačą, tačiau būtent taip ir buvo“, – kalbėjo Tsitsipas, praradęs galimybę po turnyro Niujorke tapti pirmąja pasaulio rakete.

D.E.Galanas, kuris prieš šį mačą buvo pralaimėjęs visus šešis susitikimus prieš TOP 20 varžovus, savo kraityje kol kas neturi ATP titulo, o nugalėtoju yra tapęs keturiuose „Challenger“ turnyruose.

Netikėtas rezultatas buvo užfiksuotas ir dviejų amerikiečių mūšyje, kuriame vos ketvirtajame ATP reitingo šimtuke esantis Brandonas Holtas (ATP-303) rezultatu 6:7(3), 7:6(1), 6:3, 6:4 iš pirmenybių pašalino Taylorą Fritzą (ATP-12).

Ganėtinai palankius burtus gavusiam pajėgiausiam JAV tenisininkui buvo piešiamas labai sėkmingas turnyras, tačiau galiausiai jam nepavyko susitvarkyti su aistruolių iškeltais lūkesčiais.

„Jausmas tiesiog siaubingas. Pastaruoju metu žaidžiau labai gerai, daug tikėjausi iš šio turnyro. Šiandien mano demonstruotas žaidimo lygis nėra tas, kurio įprastai tikiuosi iš savęs“, – dėstė Fritzas.

Beje, 24-erių B.Holtas yra legendinės JAV tenisininkės Tracy Austin, kuri laimėjo „US Open“ turnyrą 1979 ir 1981 metais, sūnus.

VIDEO: Taylor Fritz vs. Brandon Holt Highlights | 2022 US Open Round 1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas