Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Niūrus atsisveikinimas su „US Open“ – D.Thiemas neprilygo jaunajam amerikiečiui

Legendinis Austrijos teniso meistras Dominicas Thiemas (ATP-210) paskutinį kartą karjeroje pasirodė atvirųjų JAV teniso pirmenybių „US Open“ aikštyne, tačiau tenisininko vizitas Niujorke neužtruko.
Benas Sheltonas ir Dominicas Thiemas
Benas Sheltonas ir Dominicas Thiemas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Į trečiąjį ATP reitingo šimtuką pastaraisiais mėnesiais nukritęs 30-metis australas pirmajame etape rezultatu 4:6, 2:6, 2:6 neprilygo kylančiai JAV teniso žvaigždei Benui Sheltonui (ATP-13).

Buvusiai trečiajai pasaulio raketei D.Thiemui tai atsisveikinimas su „US Open“ ir „Didžiojo kirčio“ turnyrais – jau už keleto mėnesių Vienoje įvyksiančiose ATP 500 pirmenybėse jis baigs profesionalo karjerą.

2020 metais Niujorke „Domi“ įgyvendino savo svajonę ir pagaliau iškovojo pirmąjį karjeros „Grand Slam“ trofėjų, tačiau netrukus tenisininkas susidūrė su motyvacijos stygiumi, o kito sezono viduryje jį ištiko nelaimė – sunki riešo trauma privertė gultis ant operacinės stalo.

Po beveik metų pertraukos be teniso D.Thiemas sugrįžo, tačiau į ATP turo elitą kelio nebesurado ir po keleto nesėkmingų sezonų nusprendė atsisveikinti su tenisu.

Paskutinį kartą centriniame Arthur Ashe korte pasirodžiusiam austrui po susitikimo buvo surengta pagerbimo ceremonija.

„Praėjo 10 metų nuo pirmo mano apsilankymo čia. Man tai yra labai svarbi akimirka, nes būtent čia pasiekiau didžiausią karjeros pasiekimą. 2020 metais triumfavau labai keistomis sąlygomis – be jūsų, žiūrovų. Dabar esu labai laimingas galėdamas paskutinį kartą sužaisti čia“, – pasakojo austras.

Nuo 2011-ųjų profesionaliai žaidžiantis D.Thiemas per savo karjerą iškovojo 17 ATP titulų, taip pat pasiekė „Roland Garros“ (2018, 2019 m.), „Australian Open“ (2020 m.) ir „Nitto ATP Finals“ (2019 ir 2020 m.) finalus.

B.Sheltono, kuris praėjusiais metais Niujorke netikėtai pasiekė pusfinalį, kitame etape lauks veteranas Roberto Bautista-Agutas (ATP-67).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas