Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 04

Novakas Džokovičius: „Džiaugiuosi, kad dabar turėsime vieną laisvą dieną“

Geriausias pasaulio tenisininkas Novakas Džokovičius penktadienį pateko į savo šeštąjį „Didžiojo kirčio“ turnyro finalą iš eilės. Pusfinalyje jis nepaliko vilčių Dominicui Thiemui ir tik dar kartą įrodė, kad serbo žaidimas nuolat gerėja bėgant varžyboms. Po dvikovos pirmoji pasaulio raketė džiaugėsi savo puikiu pasirodymu bei buvo patenkintas, kad jo laukia laisva diena.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / Chaz Niell/Sipa USA

„Tai buvo geriausias mano pasirodymas šiame čempionate, – po mačo kalbėjo serbas. – Kaip ir tikėjausi, po ilgo ketvirtojo etapo mačo aš pradėjau žaisti geriau. Esu labai patenkintas, kad įgavau gerą sportinę formą.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius „Roland Garros“ pusfinalyje iškovojo triuškinančią pergalę
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius „Roland Garros“ pusfinalyje iškovojo triuškinančią pergalę

D.Thiemas yra puikus žaidėjas. Jis labai gerai elgiasi aikštėje ir už jos ribų, o tai jo amžiuje nebūdinga. Jis yra naujosios tenisininkų kartos lyderis. Jo žaidimas turi labai daug jėgos bei įvairovės. Šiandien jo smūgius atlaikiau, tačiau ateityje mes Dominicą dažnai matysime svarbiausiuose čempionatų etapuose.

Neabejoju, kad finalas bus kupinas emocijų bei puikių smūgių nuo galinės linijos, nes mūsų žaidimo stilius yra panašus. Aš žinau jo žaidimą, o jis puikiai pažįsta manąjį. Sekmadienį aikštėje abu bandysime aikštėje palikti viską, kas mums liko.

Smagu, kad mūsų tarpusavio dvikovos bėgant metams tapo savotišku „derbiu“. Nemanau, kad prieš žengiant į aikštę turiu bent kažkokį pranašumą. Galbūt, esu geriau pasiruošęs psichologiškai, tačiau jis šiuo metu yra nuostabioje formoje.

„Roland Garros“ čempionate nesame sužaidę labai daug mačų. Jei neklystu, praėjusiais metais žaidėme penkis setus, todėl džiaugiuosi, kad dabar turėsime vieną laisvą dieną.“

Tommy Haasas penktadienį buvo paskelbtas Indian Velso turnyro direktoriumi. Pirmoji pasaulio raketė spaudos konferencijoje apie tai išsakė ir savo nuomonę:

„Tikėjausi, kad tai įvyks. Manau, kad tai puikus sprendimas šiam turnyrui. Tommy teniso pasaulyje sukasi jau daugelį metų. Beje, jis dar vis nėra baigęs karjeros kaip žaidėjas. Įdomu, kaip jam pavyks suderinti šiuos skirtingus darbus. Jis turėtų įnešti labai daug į turnyrą, kuris jau ir taip yra labai gerai vertinamas tarp žaidėjų bei gerbėjų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas