Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 18

Novakas Džokovičius: „Man siūlė 200 tūkstančių dolerių, kad pralaimėčiau“

Pirmoji „Australian Open“ diena pasižymėjo ne tik įspūdingomis teniso dvikovomis, bet ir naujais skandalais. „BBC“ paskelbė kad elitiniai teniso žaidėjai gali būti įsivėlę į mačų klastojimą, o Novakas Džokovočius patvirtino, kad jam yra siūlyta piniginė premija už pralaimėjimą.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„BBC“ teigia, kad tarp įtariamųjų yra buvęs „Didžiojo kirčio“ turnyro čempionas, o šiame „Australian Open“ turnyre su sukčiavimu susiję gali būti 8-i asmenys.

„Girdėjau, kad įtariamųjų sąraše yra žaidėjų, kurie jau yra baigę karjerą, – po pirmosios pergalės Melburne kalbėjo N.Džokovičius. – Kalbama apie mačus, kurie įvyko maždaug prieš 10 metų. Mūsų sporte nėra vietos surežisuotoms ir nesąžiningoms varžyboms.

Stengiamės, kad viskas vyktų kaip įmanoma švariau. Mano manymu, situacija pagerėjo, o mūsų sportas juda į priekį. Mes nuolat atnaujiname savo programas bei plečiame organizacijas, kurios kovoja su korupcija.

Nemanau, kad šešėlis užkrito ant mūsų sporto. Žmonės kalba, spėlioja žaidėjus, kurie galėtų būti įsivėlę. Nėra jokių įrodymų, kad bent vienas žaidėjas sukčiauja, todėl visa tai telieka spekuliacijomis.“

N.Džokovičius prisiminė 2007-us metus, kuomet serbo teigimu, jam buvo pasiūlyti 200-ai tūkst. JAV dolerių už tai, kad jis pralaimėtų pirmame Sankt Peterburgo turnyro etape. Pirmoji pasaulio raketė vis dėl to šiame turnyre nedalyvavo.

„Su manimi tiesiogiai nebuvo susisiekta, – atskleidė serbas. – Su manimi susisiekė per žmones su kuriais aš tuo metu dirbau. Žinoma, kad mes iš karto nesutikome. Nėra čia ką ir kalbėti.

Tais laikais buvo daugybė kalbų, gandų apie tam tikrus žmones. Su tais reikalais buvo susitvarkyta ir pastaruosius septynis metus negirdėjau nieko panašaus. Prie manęs tiesiogiai niekada nebuvo priėję dėl mačo pardavimo, todėl nebeturiu ką daugiau pasakyti.

Jaučiuosi tragiškai, todėl, kad nenoriu būti kaip nors su tuo siejamas. Kai kuriems mačo pardavimas yra puiki galimybė, bet man tai yra nesportiška. Tai yra nusikaltimas. Manau, kad korupcijai nėra vietos jokiame sporte, o ypač tenise.“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas