Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 09

Novakas Džokovičius: „Paryžiuje noriu būti pačios geriausios sportinės formos“

Geriausias pasaulio tenisininkas Novakas Džokovičius sekmadienį iškovojo savo 29-ą bei rekordinį „Masters“ serijos turnyro titulą. Serbas iš viso yra iškovojęs 64-is trofėjus, o tai tiek pat, kiek per visą savo karjerą surinko teniso legendos Bjornas Borgas bei Pete'as Samprasas. Tai tik keli skaičiai, kuriais 29-erių metų tenisininkas įrodinėja, kad yra geriausias visoje istorijoje.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nežinojau, kad su šiuo titulu pasivysiu P.Samprasą, tačiau man labai malonu būti šalia tokių teniso legendų kaip jis, – spaudos konferencijoje kalbėjo serbas. – Vaikystėje stebėjau kaip jis dominuoja teniso pasaulyje, todėl laimėti tiek pat kiek jis per visą karjerą yra fantastiška. Tai pasiekimas, kuriuo didžiuojuosi. Tai motyvuoja judėti į priekį.

Madrido finalą pradėjau puikiai. Nuostabiai rungtyniavau pirmame sete, – mačą su A.Murray analizavo N.Džokovičius. – Antrame sete pridariau klaidų ir prarasdavau tašką svarbiausiose geimo akimirkose. Mačo metu jo padavimai smarkiai patobulėjo. Andy smūgiavo labai stipriai ir tiksliai. Nuo tos akimirkos dvikovą galėjo laimėti bet kas, nes palaužėme vienas kito padavimų serijas trečiame sete.

Rezultatui esant 5:2, galėjau pabaigti mačą, tačiau jis vėl pradėjo puikiai smūgiuoti savo padavimuose. Paskutiniame geime išsigelbėjau nuo daugelio jo išpuolių, o pergalę iškovojau vos per plauką. Tai buvo labai įtemptas mačas.

Šis trofėjus yra labai tinkamu laiku. Manau, kad sezoną pradėjau puikiai. Monte Karle pasitraukiau anksti, tačiau tuomet man labai reikėjo poilsio. Trijų savaičių man pakako, kad pasijusčiau šviežias ir pasiruošęs naujoms kovoms.

Į Madridą atvykau labai anksti, kad priprasčiau prie sąlygų. Esu patenkintas savo žaidimu šiame turnyre, nes vykstant į Paryžiaus „Didžiojo kirčio“ turnyrą noriu būti pačios geriausios sportinės formos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas