Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 08 30

Novakas Džokovičius sėkmingai startavo „US Open“ čempionate

Geriausias planetos tenisininkas Novakas Džokovičius iškovojo pergalę prieš Lenkijos atstovą Jerzy Janowiczą ir pateko į antrąjį „US Open“ čempionato etapą. Pirmasis pagal skirstymą serbas siekia jau dešimtąjį kartą iš eilės „Flushing Meadows“ kortuose pasiekti pusfinalį, o lenką nugalėjo rezultatu 6:3, 5:7, 6:2, 6:1.
Novakas Džokovičius prieš Jerzy Janowiczą
Novakas Džokovičius prieš Jerzy Janowiczą / „Scanpix“ nuotr.

„Tikiuosi, kad vykstant turnyrui įgausiu pačią geriausią sportinę formą. Jaučiuosi gerai, – apie savo sveikatos būklę po mačo kalbėjo N.Džokovičius. – Nebuvo lengva pirmą kartą karjeroje rungtyniauti prieš Jerzy. Jo padavimas labai galingas, o žaidimas nenuspėjamas.“

Pirmoji pasaulio raketė antrame „US Open“ etape susitiks su Jiri Vesely. Serbas prieš Čekijos tenisininką kovo mėnesį patyrė nesėkmę antrame Monte Karlo „Masters“ serijos varžybų rate.

„Tai bus kita aikštės danga bei kitos aplinkybės. Žaisime iki trijų laimėtų setų, – apie artėjantį susitikimą kalbėjo serbas. – Tačiau J.Vesely nusipelnė pagarbos. Jis yra žaidėjas, kuris stengiasi prasimušti tarp geriausių.“

Šiame mače N.Džokovičius atliko 12 neliečiamų padavimų, laimėjo 69 proc. savo pirmųjų kirčių bei padarė vos 18 neišprovokuotų klaidų. Jo varžovas suklydo net 59 kartus.

Pergalę pirmame „US Open“ etape iškovojo ir geriausias Kanados tenisininkas Milošas Raoničius. Jis laimėjo net 88 proc. savo pirmųjų padavimų, atliko 15 neliečiamų kirčių ir nugalėjo Dustiną Browną rezultatu 7:5, 6:3, 6:4.

Kortų šeimininkų kovoje apmaudų pralaimėjimą patyrė vienas perspektyviausių JAV tenisininkų Tayloras Fritzas. Jis nusileido savo tautiečiui Jackui Sockui rezultatu 6:7 (3:7), 5:7, 6:3, 6:1, 4:6.

Ispaniškame pirmojo etapo mūšyje Roberto Bautista-Agutas nugalėjo Guillermo Garcia-Lopezą 7:5, 6:1, 6:7 (5:7), 7:6 (7:3).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas