Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 07

Novakas Džokovičius tiki, kad gali pralenkti Rogerį Federerį pagal „Didžiojo kirčio“ titulus

Geriausias planetos tenisininkas Novakas Džokovičius šeštadienį vakare surems raketes su Kei Nishikoriu dėl vietos „Mutua Madrid Open“ turnyro finale. Tačiau prieš šį svarbų pusfinalio mačą serbas atsakė į kelis žurnalistų klausimus bei atskleidė, kad svajoja laimėti visus metų „Didžiojo kirčio“ turnyrus bei pagal trofėjų skaičių tikisi pasivyti Šveicarijos maestro Rogerį Federerį.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tai ko gero didžiausias iššūkis mūsų sporte. Velniškai sunku laimėti visus „Didžiojo kirčio“ turnyrus metuose, – pasakojo pirmoji pasaulio raketė. – Šios varžybos yra pačios sunkiausios pasaulyje: žaidi septynis labai sunkius mačus, kuriuose privalai laimėti tris setus iš penkių prieš geriausius planetos sportininkus.

Sunku psichologiškai, nes čia nuolat juntama įtampa, o spaudimas milžiniškas. Nežinau ar man pavyks tai padaryti. Laikas parodys.

Paryžiuje lengva nebus. Rafaelis Nadalis per visą savo karjerą ten pralaimėjo vos du sykius. Jo pergalių ir pralaimėjimų santykis kalba pats už save. Vien dėl jo Rafa bus šio turnyro favoritas. Nėra jokios abejonės.

Šiais metais jis tobulėja su kiekviena diena. Jo sportinė forma vis gerėja, todėl ispanas bus pats rimčiausias varžovas Prancūzijoje. Tačiau norėčiau pabrėžti, kad mes su juo nesame vieninteliai galintys ten triumfuoti. Yra daug kitų tenisininkų, kurie šiuo metu puikiai rungtyniauja.

Meluočiau jums jeigu sakyčiau, kad nepralenksiu R.Nadalio ir R.Federerio pagal „Didžiojo kirčio“ trofėjus. Manau, kad galiu tai padaryti. Tačiau nenoriu per daug apie tai galvoti, nes tai mane blaško. Noriu išlikti susikaupęs.

Man jau 29-i metai ir aš jau nesu jaunas. Net jei ir ketinu rungtyniauti dar daugelį metų. Savo karjeros pabaigos kol kas neįžiūriu, todėl ketinu išlaikyti aukštą sportinę formą ir kovoti dėl kiekvieno trofėjaus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas