Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 05

Nuostabus Rogerio Federerio sezonas: įdomiausi 2017-ųjų skaičiai

2017 metai statistikos mėgėjams yra puikus šansas prisiminti visus geriausius teniso sezonus šio sporto istorijoje. Nepaisant to, kad 36-asis gimtadienis jau rugpjūtį, Rogeris Federeris laimėjo pirmenybes Melburne, Indian Velse ir Majamyje bei pralaimėjo vos vieną mačą.
Rogeris Federeris prieš Rafaelį Nadalį
Rogeris Federeris prieš Rafaelį Nadalį / „Scanpix“ nuotr.

R.Federeris paeiliui laimėjo Majamio ir Indian Velso turnyrus, o tai pavyko padaryti tik dar šešiems tenisininkams: Novakui Džokovičiui, Andre Agassiui, Pete'ui Samprasui, Marcelo Riosui, Michaelui Changui ir Jimui Courier.

Majamyje maestro iškovojo savo 91 karjeros titulą, o iš viso finaluose yra žaidęs net 139 kartus. R.Federeriui trūksta jau tik trijų iki Ivano Lendlo su 94 trofėjais, o Jimmy Connorsas dar tolokai (109). Peržengti šimto titulų ribą Šveicarijos tenisininkui jau būtų šis tas įspūdingo.

Kalbant apie „Masters“ serijos titulus, R.Federeris laimėjo savo 26-ą. Daugiau už jį turi tik Rafaelis Nadalis (28) bei N.Džokovičius (30).

R.Federeris jau laimėjo 19 mačų, o pralaimėjo tik sykį Evgenijui Donskojui Dubajuje. Per pirmus tris mėnesius jam geriau sekėsi net tris kartus jo karjeroje: 2006 m. (33-1), 2005 m. (35-1) ir 2004 m. (23-1).

Šį sezoną šveicaras užsidirbo jau 4045 ATP reitingo taškus, o palyginimui praėjusiais metais 3300 surinkęs R.Nadalis būtų galėjęs žaisti baigiamajame sezono turnyre „World Tour Finals“. Teoriškai, R.Federeris jau užsitikrino savo vietą prestižinėse Londono pirmenybėse.

Atkakliame mače su Nicku Kyrgiosu R.Federeris žaidė net dėl 270 taškų, o dėl tiek daug jam neteko kovoti per visą savo karjerą žaidžiant iki dviejų laimėtų setų.

Šveicariška R.Federerio banko sąskaita taip pat nenukentėjo, nes per pirmus tris mėnesius niekas nelaimėjo 5 mln. JAV dolerių. Tai beveik trigubai didesnė suma nei maestro surinko per visą praėjusių metų sezoną.

Kas toliau? R.Federeris kitus du mėnesius ketina ilsėtis, o tai reiškia, dėl jokių ATP reitingo taškų kovojama nebus. Kita vertus, jis praras vos 180 taškų už savo praėjusių metų pasirodymą Monte Karle bei 90 taškų už žaidimą Romoje. Tai yra vos 270 taškų, o štai puikiai rungtyniavęs N.Džokovičius grunto sezone turės apginti net 3645.

A.Murray nuo dabar iki sezono pabaigos taip pat laukia nelengva užduotis, nes jam reikės apginti 10 845 ATP reitingo taškus.

Jeigu R.Federeris vis dar svajoja pakilti į pirmąją vietą ATP pasaulio reitinge, tai jam reikės labai gerai pasirodyti „Didžiojo kirčio“ čempionatuose. Nors šveicaras per daug nesitiki iš „Roland Garros“ pirmenybių, tačiau net jose reikėtų nukeliauti labai toli.

Bet kokiu atveju šis R.Federerio sezonas jau dabar yra labai ypatingas, o metai dar tik prasidėjo.

VIDEO: Majamio finalo apžvalga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas