Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Nusilpusį C.Ruudą pribaigęs A.Zverevas žengė į „Roland Garros“ finalą

Atvirųjų Prancūzijos teniso pirmenybių pusfinalio prakeiksmą galiausiai nutraukęs Alexanderis Zverevas (ATP-4) iškovojo bilietą į „Roland Garros“ finalą.
Alexanderis Zverevas
Alexanderis Zverevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antrajame vyrų vienetų varžybų pusfinalyje Vokietijos tenisininkas užtikrintai 2:6, 6:2, 6:4, 6:2 nukovė Norvegijos atstovą Casperą Ruudą (ATP-7) bei pirmą kartą karjeroje žengė į „French Open“ finalą.

Rimtesnė kova vėlyvą penktadienio vakarą centriniame Philippe Chatrier korte vyko tik pirmuosius du setus. Vėliau norvegą pakirto stiprūs skrandžio skausmai, o nusilpusį oponentą greitai pribaigė ketvirtoji pasaulio raketė.

27-erių A.Zverevui apskritai tai bus tik antrasis „Didžiojo kirčio“ finalas profesionalo karjeroje. 2020-ųjų „US Open“ finale Sascha turėjo dviejų pranašumą prieš Dominicą Thiemą, tačiau galiausiai liko be titulo.

Vokietis tapo tik antruoju savo šalies tenisininku „Open Era“ laikotarpyje, kuriam pavyko pasiekti „Roland Garros“ finalą. Iki šiol pirmą bei vienintelį sykį tai buvo padaręs Michaelas Stichas dar 1996 metais.

Pastaraisiais sezonais Prancūzijos sostinėje A.Zverevas niekaip neperlipdavo pusfinalio barjero, kuriame krito 2021, 2022 ir 2023 metais.

Romos „Masters“ čempionas šiuo metu yra iškovojęs 12 pergalių iš eilės, o finale jo lauks Carlosas Alcarazas (ATP-3), prieš kurį vokietis turi teigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą – 4:3.

C.Ruudui, kuris „Roland Garros“ finalą pasiekė 2022 ir 2023 metais, šiame ATP sezone priklauso daugiausiai iškovotų pergalių apskritai (39) bei daugiausiai laimėtų susitikimų ant grunto (21) rekordai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius