Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 29

Nusivylimas bei patyčios: WTA finalų centrinio korto statybos baigėsi prieš pat turnyro startą

Meksikos kurortiniame mieste Kankune jau šią naktį Lietuvos laiku startuos baigiamasis WTA sezono turnyras „GNP Seguros WTA Finals Cancun“, kuriame savo WTA reitingo taškų taupyklę padidinti sieks aštuonios geriausios metų tenisininkės.
WTA baigiamojo metų turnyro Kankune centrinis kortas baigtas statyti prieš pat pirmenybių startą
WTA baigiamojo metų turnyro Kankune centrinis kortas baigtas statyti prieš pat pirmenybių startą / „Twitter“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Dar sezono eigoje geriausios pasaulio tenisininkės reiškė didelį nepasitenkinimą WTA vadovybei, kuri iki paskutinės akimirkos delsė atskleisti baigiamojo metų turnyro vietą.

Likus vos keliems mėnesiams iki pirmenybių starto galiausiai pirmenybės buvo patikėtos rengti Meksikos kurortui Kankunui.

Šios savaitės pradžioje į šalį sugūžėjusioms WTA turo žvaigždėms netrukus tapo aišku, kad turnyro organizatoriai yra akivaizdžiai nepasiruošę startui, o didžiausią nuostabą sukėlė tai, jog centrinio korto statybų darbai baigėsi likus vos porai dienų iki turnyro pradžios.

Tenisininkės pagrindinėje aikštėje spėjo surengti vos po vieną trumpą treniruotę šeštadienį, o ir atsarginių kortų skaičius Kankune buvo labai ribotas.

„Kaip žaidėja aš tikrai norėčiau, kad pagrindinis stadionas būtų parengtas treniruotėms likus bent keletui dienų iki turnyro pradžios. Nenoriu kritikuoti statybininkų, kurie tiesiog atliko savo darbą ir pastarosiomis savaitėmis sunkiai dirbo, tačiau nesu patenkinta, kad dabar pirmą kartą treniravomės aikštelėje, kurioje žaisime. Tikiuosi, kad tai niekuomet nepasikartos“, – nusivylimo neslėpė Ons Jabeur (WTA-7).

Jai antrino ir antroji pasaulio raketė Aryna Sabalenka: „WTA finalai negali dirbti tokiu lygiu. Šiandien turėjome vieninteles 45 minutes išbandyti kortą. Taip, sąlygos yra vienodos visoms, bet tai būti negali. Tikiuosi, kad kitais metais WTA atliks geresnį darbą.“

„Rytoj turėsiu žaisti savo pirmąjį mačą ir tik šiandien vakare man leis surengti pirmą treniruotę centriniame korte. Tokie dalykai labai nuvilia“, – šeštadienį kalbėjo ir ketvirtą vietą reitinge užimanti Jelena Rybakina.

Kiek šmaikščiau į visą situaciją pasižiūrėjo šių metų Vimbldono čempionė Marketa Vondrousova (WTA-6), pasišaipiusi iš pirmenybių organizatorių įkeldama įrašą, kurį teniso pasaulis vadino „juokingiausiu šiemet“.

Aštuonios geriausios šio sezono tenisininkės Kankune žais dviejose grupėse, iš kurių į pusfinalį pateks po dvi pajėgiausias žaidėjas.

Bacalar pogrupyje varžysis Aryna Sabalenka, Jelena Rybakina, Jessica Pegula ir Maria Sakkari, o Chetumal grupėje žais Iga Swiatek, Coco Gauff, Marketa Vondrousova ir Ons Jabeur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas