Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 29

„NY Times“: Prožektorių šviesa nukrypo nuo Peng Shuai – tenisininkės nori ją grąžinti

Xiao, Kinijoje gimusią ir Melburne gyvenančią menininkę, sutrikdė faktas, kad Kinijos teniso žvaigždė Peng Shuai buvo pamiršta prieš pirmąjį šių metų „Didžiojo kirčio“ turnyrą. Tad ji nusprendė sukurti marškinėlius ir, nepaisant „Australian Open“ organizatorių pasipiktinimo, nešiojo juos Melburno kortų parke.
Sirgalių palaikymas Peng Shuai „Australian Open“ turnyre
Sirgalių palaikymas Peng Shuai „Australian Open“ turnyre / „Scanpix“ nuotr.

Xiao susirūpino dėl to, jog nepasiskiepijusios teniso žvaigždės Novako Džokovičiaus kova su Australijos vyriausybe nustelbs Peng Shuai, vienos žymiausių Kinijos tenisininkių, dingusios iš viešumos po to, kai apkaltino vieną Kinijos lyderių seksualine prievarta, temą.

Ant Xiao sukurtų marškinėlių priekio buvo Peng veidas, o ant nugaros – užrašas: „Kur yra Peng Shuai?“ Tai žinutė, kuri buvo plačiai naudojama internete kaip raginimas stoti prieš Kinijos komunistų partiją po to, kai ši buvo įtarta #MeToo skandalu, paskatinusiu moterų teniso organizaciją (WTA) atšaukti turnyrus Kinijoje.

Apsaugos darbuotojai pasakė Xiao, kuri taip pat atsinešė plakatą su užrašu, kad tai neleistina, išskirdami turnyro taisykles, kuriose nurodyta – jokių politinių žinučių.

„Tai – priminimas žmonėms, kad jie neužmirštų apie Peng Shuai, ypač po ką tik įvykusios didžiulės Džokovičiaus dramos“, – sakė 26-erių Xiao, kuri su „NY Times“ kalbėjosi tik su sąlyga, kad jos pilnas vardas nebus atskleistas, nes nerimavo dėl savo saugumo prakalbus apie Kinijos vyriausybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas