Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 15

Olimpinė čempionė traukiasi iš teniso: „Mano kūnas pakankamai prisikentėjo“

Olimpinė čempionė Monica Puig (WTA-1171) yra priversta atsisveikinti su mylimu žaidimu ir baigti profesionalios tenisininkės karjerą būdama vos 28-erių.
Olimpinio moterų teniso turnyro nugalėtojoms įteikti medaliai
Olimpinio moterų teniso turnyro nugalėtojoms įteikti medaliai / „Scanpix“ nuotr.

Puerto Riko teniso atstovė nusprendė pakabinti sportinius batelius ant vinies dėl nesibaigiančių traumų ir operacijų. Sunku patikėti, tačiau per pastaruosius tris metus tenisininkė ant operacinio stalo gulėsi net keturis kartus.

„Po sunkaus trejų metų ir net keturių operacijų periodo mano kūnas pakankamai prisikentėjo. Šis sprendimas nėra lengvas, nes norėčiau karjerą baigti kitaip, tačiau kartais gyvenimas yra parengęs kitų planų ir turime atverti naujas duris, kurios veda į įdomias galimybes“, – instagrame atviru laišku pasidalijo buvusi tenisininkė.

Tiesa, visiškai nuo teniso M.Puig nesitraukia – ji ir toliau dirbs sporto gigantės ESPN apžvalgininke. Su šiuo vaidmeniu Puerto Riko atstovė jau yra pažįstama. Olimpinė čempionė taip pats konsultuos jaunuosius teniso talentus ir dalinsis savo patirtimis įvairiausiose programose bei teniso akademijose.

Neabejotinai ryškiausias M.Puig karjeros momentas buvo užfiksuotas Rio olimpinėse žaidynėse 2016 metais, kuomet moterų vienetų turnyre ji įveikė „Didžiojo kirčio“ čempiones Petrą Kvitovą, Garbinę Muguruzą bei Angelique Kerber ir tapo pirmąja Puerto Riko sportininke per visą šalies istoriją, kuriai pavyko iškovoti olimpinį auksą.

„Scanpix“ nuotr./Olimpinio moterų teniso turnyro nugalėtojoms įteikti medaliai
„Scanpix“ nuotr./Olimpinio moterų teniso turnyro nugalėtojoms įteikti medaliai

Vienintelį WTA turnyrą buvusi tenisininkė iškovojo 2014 metais Strasbūrė, taip pat dar du kartus krito finale. Aukščiausiai WTA reitinge ji buvo palypėjusi iki 27-ojo laiptelio 2016 m. Geriausias „Didžiojo kirčio“ rezultatas – aštuntfinalis Vimbldone 2013 m.

Pastaraisiais sezonais M.Puig kankino alkūnės ir peties traumos, dėl kurių ji praleido visą 2021 m. sezoną, o per 2020 m. sužaidė tik devynis mačus. Kiek anksčiau ji atvirai skelbė, kad kenčia ir nuo depresijos.

Rio žaidynių aukso medalio laimėtoja dar tikėjosi sugrįžti į tenisą šiame sezone, tačiau patyrė pralaimėjimą Madride, o jau kitame turnyre ir vėl turėjo pasitraukti dėl traumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas