Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 31

Olimpinio moterų teniso turnyro čempionė – šveicarė Belinda Benčič

Staigmenų kupiname olimpiniame moterų vienetų teniso turnyro finale Tokijuje – Šveicarijos ir jos atstovės Belindos Benčič (WTA-12) triumfas.
Belinda Benčič
Belinda Benčič / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Didžiajame finale 24-erių tenisininkė 7:5, 2:6, 6:3 palaužė čekę Marketą Vondrousovą (WTA-41) ir iškovojo neabejotinai skambiausią karjeros pergalę bei pasipuošė olimpiniu auksu.

Trečiajame sete šveicarė pirmoji pralaimėjo savo padavimus, tačiau atsakė trijų laimėtų geimų serija ir daugiau nė karto neatsiliko.

B.Benčič viešnagė Japonijos sostinėje dar nesibaigė – sekmadienį ji su tautiete Viktorija Golubič sieks iškovoti auksą ir moterų dvejetų turnyre, kuriame jų varžovėmis bus čekės Barbora Krejčikova ir Katerina Siniakova.

Jei šveicarės triumfuos, B.Benčič taps tik ketvirtąja moterimi, kuriai yra pavykę laimėti ir vienetų, ir dvejetų olimpinius turnyrus.

Šveicarija gali pasigirti tokiomis teniso legendomis kaip Martina Hingis, Rogeris Federeris ar Stanas Wawrinka, tačiau kaip bebūtų keista, nė vienam iš šių šveicarų teniso dievaičių nėra pavykę iškovoti olimpinio aukso vienetuose – visi trys turi olimpinius medalius dvejetų turnyruose.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Belinda Benčič
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Belinda Benčič

„Šį medalį skiriu Rogeriui ir Martinai. Jį laimėjau dėl jų“, – savo herojų nepamiršo Benčič.

Bronzos medalis moterų vienetų turnyre atiteko ukrainietei Elinai Svitolinai (WTA-6). Ji 1:6, 7:6(5), 6:4 palaužė Kazachstano tenisininkę Eleną Rybakiną (WTA-20).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito