Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Olimpinis teniso turnyras turės naują čempioną – krito Tokijo žaidynių nugalėtojas

Tokijo olimpinėse žaidynėse aukso medalį iškovojusiam Vokietijos tenisininkui Alexanderiui Zverevui (ATP-4) nepavyks pakartoti šio pasiekimo Paryžiuje.
Lorenzo Musetti ir Alexanderis Zverevas
Lorenzo Musetti ir Alexanderis Zverevas / „Scanpix“ nuotr.

Vienas iš pagrindinių pretendentų į dar vieną olimpinį auksą Paryžiuje vyrų vienetų varžybų ketvirtfinalyje netikėtai 5:7, 5:7 nusileido geriausią atkarpą karjeroje žaidžiančiam Lorenzo Musetti (ATP-16) iš Italijos.

Pastarasis dar vėlyvą šeštadienio vakarą, kuomet jau buvo prasidėjęs olimpinis teniso turnyras, varžėsi ATP 250 serijos pirmenybių Kroatijoje finale.

Nepaisant nesėkmės kovoje dėl titulo Italijos teniso talentas jau sekmadienį atskrido į Prancūzijos sostinę, o spėjęs tik lengvai apšilti dar kartą žengė į kortą ir įveikė kortų šeimininką Gaelį Monfilsą (ATP-31).

Netrukus po L.Musetti kojomis krito ir Mariano Navone (ATP-37) bei Tayloras Fritzas (ATP-12), o vyšnaite ant torto tapo pirmoji sezono pergalė prieš Top 5 oponentą – Saschą Zverevą.

Devynias dienas iš eilės rungtyniaujantis italas tapo pirmuoju savo šalies atstovu nuo 1988-ųjų (kuomet tenisas vėl buvo sugrąžintas į olimpiadą – aut. past.), patekusiu į olimpinio teniso turnyro pusfinalį.

22-ejų tenisininkas išgyvena svajonių vasarą – nuo žolės sezono pradžios yra iškovojęs 19 pergalių per 23 mačus, įskaitant ir žygį iki Vimbldono pusfinalio.

Pusfinalyje L.Musetti varžovu bus Novakas Džokovičius (ATP-1) arba Stefanos Tsitsipas (ATP-11).

A.Zverevas siekė tapti tik 11-tuoju tenisininku, pasiekusiu bent du olimpinių žaidynių pusfinalius. Vokiečio pasitraukimas reiškia, kad vyrų vienetų varžybose nebeliko olimpinių čempionų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas