Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Oponentą po mūšio užjautęs R.Berankis: „Labai sunkus mačas psichologiškai“

Ričardas Berankis vaikščiojo peilio ašmenimis, bet išsaugojo Lietuvos rinktinės šansus triumfuoti Daviso taurės akistatoje prieš Sakartvelą.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Sauliaus Čirbos nuotr.

33-ejų lietuvis po tris valandas trukusios kovos šventė pergalę prieš 11 metų jaunesnį Sabą Purtseladzę.

Įspūdingoje akistatoje abu setus mūsiškis laimėjo tik per pratęsimus, o kartvelas trečiojo seto pabaigoje turėjo net du match pointus, bet jais pasinaudoti nesugebėjo.

„Tai – Daviso taurė. Tai viską pasako apie šį mačą, – po varginančios pergalės Vilniaus SEB arenoje kalbėjo R.Berankis. – Nesvarbu, koks aukštas ar žemas yra žaidėjų reitingas, visada labai sudėtinga čia žaisti. Tai buvo labai sunkus mačas psichologiškai. Trys setai, varžovas turėjo kiek, du match pointus?

Bet man viskas baigėsi gerai, o varžovui šiandien labai nepasisekė. Jis buvo pirmas, pasiekęs match pointą. Nors pirmas laimėjau jo padavimus trečiajame sete, bet tai nieko nereiškė. Tai buvo garbingas mūšis iš abiejų pusių.“

R.Berankiui ypač daug problemų kėlė varžovo padavimai. 16 cm už lietuvį aukštesnis 191 cm ūgio kartvelas sėkmingai atliko 65 proc. pirmųjų savo padavimų ir tokiais atvejais laimėjo net 80 proc. taškų, tad per visą mačą lietuviui pavyko susikurti viso labo tris break pointus.

Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr./Saba Purtseladze
Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr./Saba Purtseladze

„Mane tai nustebino, bet jis viso mačo metu labai stabiliai atliko pirmuosius padavimus. Tai pavertė jį sunkiai įveikiamu per jo padavimus. Manau, kad tai buvo pagrindinis jo ginklas prieš mane. Bet man pavyko laimėti“, – sakė R.Berankis.

Lietuvos ir Sakartvelo akistatoje dabar vyrauja lygybė 2:2, o jos nugalėtoją lems Viliaus Gaubo (ATP-366) ir Zuros Tkemaladzės (ATP-721) mūšis. Jis prasidėjo iš karto po R.Berankio pergalės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas