Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Oponento trauma V.Gaubui atvėrė duris į dar vieną „Challenger“ turnyro finalą

Proveržio sezoną žaidžiantis geriausias šalies tenisininkas Vilius Gaubas (ATP-221) išsikovojo dar vieną šansą kautis dėl pirmojo karjeros „Challenger“ kategorijos turnyro titulo.
Vilius Gaubas
Vilius Gaubas / Sauliaus Čirbos nuotr.

Italijoje vykstančių vyrų vienetų varžybų pusfinalyje V.Gaubas rezultatu 7:5 pirmavo prieš čeką Andrew Paulsoną (ATP-359), kuomet pastarasis iš dvikovos pasitraukė dėl traumos.

Penktadienio ketvirtfinalyje taip nė sykio savo padavimų ir nepralaimėjęs lietuvis šį sykį startavo itin vangiai.

19-metis tenisininkas per pirmąją žaidimo partiją iš viso pralaimėjo net keturias padavimų serijas ir nuolatos turėjo vytis varžovą – atsiliko tiek 0:3, tiek 1:4 ir 3:5, tačiau nenuleido rankų ir už tai galiausiai buvo apdovanotas.

Seto viduryje skausmus jausti pradėjęs A.Paulsonas rodė dar blogesnius rezultatus prie padavimų linijos bei pralaimėjo net penkis break point'us. Paskutiniųjų geimų metu jis jau nebegalėjo servuoti pilnu pajėgumu, o pasibaigus setui 22-ejų tenisininkas iškėlė baltą vėliavą.

Lietuvos teniso talentui tai bus trečiasis „Challenger“ turnyro finalas karjeroje ir tuo pačiu šiame sezone.

Pirmieji du V.Gaubo bandymai tapti čempionu buvo nesėkmingi. Balandžio pabaigoje Romoje jis 5:7, 3:6 nusileido ispanui Alejandro Moro Canas (ATP-151), o prieš keletą savaičių Veronoje 2:6, 2:6 neprilygo italui Federico Arnaboldi (ATP-250).

Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr./Vilius Gaubas
Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr./Vilius Gaubas

Lietuvis sekmadienį turėtų būti įvardijamas finalinio susitikimo favoritu – jo varžovu bus arba belgas Alexanderis Blockxas (ATP-290), arba ispanas Carlosas Taberneris (ATP-298).

Tik trečiuoju „Challenger“ turnyro čempionu iš Lietuvos po Ričardo Berankio ir Lauryno Grigelio siekiantis tapti V.Gaubas jau užsitikrino 6015 JAV dolerių ir 44 ATP reitingo taškus.

ATP reitinge Lietuvos teniso rinktinės atstovui šiuo metu yra projektuojama 201-oji vieta – tai bus naujasis tenisininko karjeros rekordas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas