Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 28

Organizatoriams priekaištų dėl paskirto korto turėjęs H.Rune – eliminuotas pirmajame rate

Vyrų vienetų „US Open“ pirmenybėse užfiksuota pirmoji didelė sensacija – jau pirmajame etape iškrito ketvirtą vietą ATP reitinge užimantis Holgeris Rune (ATP-4).
Holgeris Rune
Holgeris Rune / „Scanpix“ nuotr.

Rekordinėje pozicijoje atvirąsias JAV teniso pirmenybes Niujorke pasitikęs 20-metis tenisininkas netikėtai 3:6, 6:4, 3:6, 2:6 nusileido Roberto Carballes Baenai (ATP-63) iš Ispanijos.

Liepos mėnesį Vimbldono ketvirtfinalį pasiekęs Danijos teniso supertalentas nuo to laiko pralaimėjo visus šešis mačus ir pastaruoju metu susiduria su nuolatinėmis sveikatos problemomis.

Sinsinačio „Masters“ pirmenybėse H.Rune pasitraukė dėl nugaros skausmų, o „US Open“ dvikovos metu tenisininkui taip pat buvo suteikiama medicininė pagalba.

Varžybų organizatoriams paskelbus pirmosios dienos tvarkaraštį danas liko nepatenkintas jam paskirtu kortu – nors pagal skirstymą jis yra net ketvirtas, žaisti jam teko aikštelėje Nr. 5, kuri savo dydžiu yra ženkliai kuklesnė lyginant su kitomis.

Prieš turnyrą H.Rune su žiupsneliu ironijos netgi pasidalijo žemėlapiu, kaip aistruoliams surasti kortą, kuriame žais jis.

„Yra du ATP prižiūrėtojai, kurie visą laiką man duoda prasčiausius kortus. 100 procentų, kad su tvarkaraščiu kažkas yra negerai. Man atvirai kalbėti apie situaciją tikrai nėra sunku, tačiau turiu išlikti susikoncentravęs. Privalau rodyti geriausią savo žaidimą nepaisant aikštelės dydžio“, – prieš startą taip pat kalbėjo jaunuolis.

Sensacingą pergalę iškovojęs R.Carballes Baena pirmą kartą po 14-os bandymų įveikė tenisininką iš pirmojo ATP 10-tuko.

Ispano kitu varžovu bus čekas Jiri Lehečka (ATP-29) arba rusas Aslanas Karatsevas (ATP-77).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas