Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paaiškėjo pirmasis R.Berankio varžovas „Challenger“ turnyre Tenerifėje

Geriausias šalies tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-237) naująjį sezoną pradės ATP „Challenger“ kategorijos pirmenybėmis Tenerifėje, kur savaitgalį buvo ištraukti ir pagrindinių vyrų vienetų varžybų burtai.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Organizatorių nuotr.

R.Berankiui tai bus pirmasis oficialus turnyras po ilgesnės nei trijų mėnesių pertraukos. Priminsime, kad praėjusį sezoną lietuvis užbaigė anksčiau laiko, kadangi jam buvo atlikta peties operacija.

„Jei pati operacija nebuvo sudėtinga, tai reabilitacija tikrai nebuvo lengva. Peties intervencijos ir reabilitacijos po jų yra gana ilgas ir skausmingas procesas, šį kartą patyriau tai savo kailiu. Man labai pasisekė, kad operaciją atlikęs gydytojas lydėjo mane reabilitacijos metu. Jis man detaliai aiškino kokie procesai vyksta organizme, kiek laiko kas truks. Skaudėjo, bet žinojau, kad taip ir turi būti, kad po savaitės ar dviejų skausmo bus mažiau, o paties judesio amplitudės, jėga didės. Taip ir buvo“, – pasakojo Ričardas.

2024-ųjų sezoną pirmoji šalies raketė nusprendė pradėti saulėtoje Tenerifėje, kur vyks „Challenger“ serijos pirmenybės ant kietos dangos.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Ričardas Berankis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Ričardas Berankis

Iš pradžių R.Berankis dėl šiuo metu užimamos ATP reitingo pozicijos pretendavo tik į atrankos varžybas, tačiau pasitraukus visam būriui tenisininkų prasmuko į pagrindinį turnyrą.

Ištraukus burtus paaiškėjo, kad pirmuoju lietuvio varžovu bus italas Franco Agamenone (ATP-209). Pergalės atveju jau antrajame etape Ričardo lauktų potencialus mūšis su antrą skirstymą turinčiu Pedro Martinezu (ATP-114).

„Suprantama, kad reitingo prasme noriu grįžti ten, kur buvau, dalyvauti didžiojo kirčio turnyruose. Sieksiu to iš visų jėgų ir širdies. O artimiausiu metu noriu tiesiog vėl pajusti varžybų emocijas, įgauti tam tikrą ritmą, galiausiai pamatyti kaip kūnas ir petys reaguoja į krūvius“, – apie artimiausius tikslus kalbėjo 33-ejų tenisininkas.

Šią savaitę Tenerifėje žais ir dar vienas Lietuvos teniso rinktinės narys - Vilius Gaubas (ATP-368) startuos nuo kvalifikacijos, kur jo laukia turkas Altugas Celikbilekas (ATP-309).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas