Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 25

Paaiškėjo pirmasis Ričardo Berankio varžovas Vimbldono atrankoje

Pajėgiausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-204) sužinojo savo pirmąjį oponentą atrankoje į pagrindinį Vimbldono turnyrą.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ištraukus atrankos varžybų burtus paaiškėjo, kad pirmajame etape 33-ejų tenisininkas kausis su Mariano Navone (ATP-240) iš Argentinos.

Burtais Lietuvos teniso rinktinės lyderis turėtų būti patenkintas, kadangi 22-ejų argentinietis visą savo karjerą kol kas rungtyniauja tik ant grunto, o ant žolės paviršiaus nėra sužaidęs nė vieno profesionalaus mačo.

Tiesa, pasitikėjimo savimi Pietų Amerikos atstovas tikrai nestokos – į Vimbldoną jis atvyksta po iškovoto pirmojo karjeros „Challenger“ titulo Lenkijoje.

R.Berankis prestižiniame „Didžiojo kirčio“ turnyre ant žolės dalyvaus jau 12-tąjį kartą karjeroje, tačiau tai bus pirmasis kartas nuo 2014-ųjų, kuomet lietuvis žais kvalifikacijoje.

imago images/Claudio Gärtner/Scanpix nuotr./Ričardas Berankis
imago images/Claudio Gärtner/Scanpix nuotr./Ričardas Berankis

Praėjusiais metais pirmoji Lietuvos raketė Vimbldone pasiekė antrąjį ratą, kuriame atkakliai priešinosi Rafaeliui Nadaliui – 4:6, 4:6, 6:4, 3:6.

Patekimas į antrąjį atrankos varžybų ratą tenisininkui garantuoja 8 ATP reitingo taškus ir 21 750 svarų (~25,2 tūkst. eurų). Pralaimėjus atitenka 12 750 svarų (~14,8 tūkst. eurų), bet nė vieno ATP reitingo taško.

R.Berankio ir M.Navone poros nugalėtojas antrame etape kausis prieš Pedro Martinezą (ATP-121) arba Hamadą Medjedovičių (ATP-156).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas