Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 11

Paaiškėjo „Roland Garros“ vyrų bei moterų dvejetų čempionai

Savaitgalį atvirosiose Prancūzijos teniso pirmenybėse dėl čempiono titulų susikovė stipriausios vyrų bei moterų dvejetų poros.
Ivanas Dodigas ir Austinas Krajičekas
Ivanas Dodigas ir Austinas Krajičekas / „Scanpix“ nuotr.

Vyrų dvejetų turnyre triumfavo kroatas Ivanas Dodigas bei amerikietis Austinas Krajičekas, finale užtikrintai 6:3, 6:1 pranokę Belgijos tenisininkus Sanderį Gille ir Joraną Vliegeną.

Žaidžiant kartu „Roland Garros“ čempionams tai pirmasis „Didžiojo kirčio“ titulas. Praėjusiais metais Paryžiuje jie taip pat varžėsi finale, tačiau tuomet sugebėjo iššvaistyti tris match point'us ir nusileisti Marcelo Arevalo ir Jeano-Julieno Rojerio porai.

38-erių veteranas I.Dodigas apskritai „Grand Slam“ nugalėtoju tapo jau šeštą kartą. Tris titulus tenisininkas iškovojo vyrų dvejetuose ir tris – mišriuose dvejetuose.

Šešiais metais už partnerį jaunesnis A.Krajičekas iškovojo pirmą tokį titulą, kuris amerikiečiui leis pakilti į ATP dvejetų reitingo viršūnę.

Moterų pirmenybėse nugalėtojomis tapo Taivanui atstovaujanti Su-Wei Hsieh ir kinė Xinju Wang. Jos 1:6, 7:6(5), 6:1 nugalėjo amerikietę Taylor Townsend ir kanadietę Leylah Fernandez.

37-erių S-W.Hsieh yra tikra dvejetų žaidimo ekspertė, kuriai tai buvo penktasis šios kategorijos turnyrų titulas. Įdomu tai, kad visus praėjusius metus veteranė nerungtyniavo dėl traumos, o į WTA turą sugrįžo vos prieš pusantro mėnesio.

Jos partnerei tai buvo pirmoji patirtis „Didžiojo kirčio“ finale. Dvejetų reitinge X.Wang užima tik 105-tą vietą, S-W.Hsieh – 236-ią.

Dvejetų turnyro čempionams atiteks bendras 590 tūkstančių JAV dolerių čekis, finale suklupusiems tenisininkams - 295 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas